Hero or Zero: Grand Prix van Bahrein: VT 3 & Kwalificatie

frontrowredbullbahrain

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de derde training en de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein, met onder meer een heersend Red Bull en de tegenvallende rookies.

Hero

Red Bull Racing

Alle seinen stonden op groen voor een dominant Red Bull, maar het liep dit weekend echt nog niet op rolletjes. Tot Q3. Ineens knalden beide Red Bull-coureurs zich naar de eerste startrij. Max Verstappen pakte de pole en Sergio Pérez maakte het Oostenrijkse feestje compleet met de tweede positie. Dat daarbij ook de concurrentie op minstens een anderhalf tiende gezet werd, doet ook goed. Het kan dus echt een dominant seizoen worden voor de Red Bulls.

Williams

Ondanks dat het team niet het maximale eruit heeft gehaald vandaag, is de stap van Williams noemenswaardig. Ja, Aston Martin ook, maar Williams is het hele diepe dal uit gekropen. Ze mogen zelfs hun blik weer richting de punten werpen, want daar liggen zeker kansen voor morgen. Logan Sargeant kwam nét iets tekort voor Q2 en Alexander Albon had een beschadigde auto, anders hadden beide coureurs de top tien kunnen ruiken of er zelfs in kunnen staan. Voor de race van zondag is er hoop, want ook de racepace lijkt er goed uit te zien.

Zero

Teleurstellende rookies

Het was niet de zaterdag voor Nyck de Vries en Oscar Piastri. Waar beide coureurs hun teammaat wel Q2 uit zagen komen, strandden ze beiden in de eerste kwalificatieronde. Verder dan plek negentien en achttien kwamen ze niet. Ook eindigden ze ook op een ruime achterstand van hun teamgenoten. De Vries kwam zeventienden tekort op Tsunoda, Piastri gaf een halve seconde toe op Norris. Dat moet echt beter voor hen.

Pierre Gasly

Na een matig seizoen bij AlphaTauri beproeft Pierre Gasly nu zijn geluk bij Alpine. Dat ging tijdens de kwalificatie echter niet goed. De Fransman zette een matige zeventiende tijd neer, maar die werd ook nog eens afgenomen vanwege het overschrijden van de track limits. Waar teamgenoot Esteban Ocon zich stevig in de top tien nestelde met een negende tijd staat Gasly zondag helemaal achteraan. Niemand twijfelt aan de kwaliteiten van de nog jonge Fransman, maar het moet snel beter. 

Lees ook: Wisselende kwalificatiedag voor McLaren

Lees ook: Carlos Sainz: Red Bull ligt voor op ons en de rest

Lees ook: Lance Stroll: Een week geleden lag ik nog in het ziekenhuis

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden