Wisselende kwalificatiedag voor McLaren

mclarenBahrein

De beide McLaren-coureurs houden wisselende herinneringen over aan de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Lando Norris is blij met de elfde plek, debutant Oscar Piastri moet zich tevreden stellen met de achttiende stek.

Oscar Piastri is zich bewust van de eigen tekortkomingen die tot de achttiende tijd hebben geleid. "De auto was best goed, ik heb alleen zelf er niet voldoende uit gehaald", sprak de Australiër tegenover F1.com. "Zeker in de tweede ronde maakte ik teveel fouten. De rode vlag hielp ons ook niet echt, we waren net met een snelle ronde bezig. Daardoor hielden we maar één kansje over." 

Norris: Goede ronde gereden

Lando Norris is tevreden met de ronde en is blij met de elfde stek. Dat vertelde de Brit tegenover F1.com. "Het was een zware kwalificatie. Het lukte me met moeite om een ronde aan elkaar te knopen. Ik maakte wat fouten en ik voelde me niet heel erg op mijn gemak.Plek elf is dan ook goed.

Kansen voor punten

Piastri is ondanks de achttiende plek wel optimistisch voor de zondag. "We kunnen echt naar voren komen. Onze topsnelheid valt nog wat tegen, dus we zullen zien hoe dat gaat. Ik ben wel blij om weer te kunnen racen, dat is lang geleden voor het laatst geweest." 

Norris ziet kansen, maar is ook realistisch over de tegenstand. "We moeten nu meer vechten met teams als Williams, Haas en Alfa Romeo. We hebben echt meer tegenstanders dan dat we eerst hadden. Het zal een zwaardere race worden dan dat we vorig jaar gehad hebben."

Lees ook: Nyck de Vries: Laatste ronde te veel fouten gemaakt

Lees ook: Nico Hülkenberg: Q3 was niet perfect

Lees ook: Carlos Sainz: Red Bull ligt voor op ons en de rest

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden