Fernando Alonso: Ik heb ouderwets genoten

Alonso in auto Bahrein 2023

Fernando Alonso finisht de Grand Prix van Bahrein als derde. Na een matige start vecht Nando zich tot een derde positie. Voor het eerst sinds Qatar 2021 staat de veteraan weer op het podium.

Tijdens de wintertest kwam al naar voren dat de Aston Martin een goede auto is. Zouden ze sneller dan Mercedes zijn. Kunnen ze vechten met Ferrari, of zijn ze sneller dan Red Bull. Allemaal geluiden die opgingen dit weekend. Uiteindelijk blijkt de waarheid ergens daartussen te zitten. Alonso moet de race als vijfde aanvangen maar finisht uiteindelijk als derde. "Ik had graag voor de Mercedessen en Ferrari's gestart. Ik kwam sowieso niet heel lekker weg, maar van de inhaalacties kreeg ik alleen maar meer adrenaline. Ik heb vandaag ouderwets genoten."

Tweede auto

Het is de eerste race voor Alonso voor het team van Aston Martin. Na jaren matige auto's te hebben lijkt de groene Aston Martin eindelijk te kunnen vechten voor podiums en overwinningen: "Het is ongeloofelijk. We hebben de tweede beste auto en om dan gelijk een podium te halen is onbeschrijvelijk. Dit gevoel is niet te beschrijven", zo laat Alonso weten tegenover Nico Rosberg direct na de race.

Jeddah

Alonso hoopt de goede vorm door te zetten richting Jeddah: "We hebben meer windtunnel dit jaar natuurlijk, maar volgend jaar zal dat een stuk minder zijn", grapt Alonso. Zijn teamgenoot Lance Strol wordt zesde en dus lijkt er voor Aston Martin meer podiums in te zitten dit jaar.

Lees ook: Rookie Gabriel Bortoleto wint Formule 3 hoofdrace

Lees ook: Oppermachtige Théo Pourchaire wint eerste F2 hoofdrace van het seizoen

Lees ook: Red Bull en McLaren bespreken motorendeal

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden