Race vol problemen voor McLaren

Mclaren achterkant Bahrein 2023

De race in Bahrein zat vol problemen voor McLaren. Het debuut van Oscar Piastri was kort, maar krachtig. In ronde 15 moest de Australiër zijn auto in de pits parkeren. Voor Lando Norris was het ook geen geweldige race. Door terugkerende problemen heeft hij zes keer de pits moeten bezoeken.

Al tijdens de testdagen maakte McLaren CEO Zak Brown bekend dat het team achterliep op de targets. Dat werd tijdens de race duidelijk. Beide coureurs kampte met veel problemen. Voor Oscar Piastri was zijn debuut dan ook van korte duur. Hij kampte met elektronische problemen. Na vijftien rondes was zijn race dan ook over. Lando Norris wist de race wel uit te rijden, maar niet zonder problemen. door een terugkerend probleem heeft hij zes keer de pits moeten bezoeken. Een slecht begin voor de Papaya's.

Kort debuut

Voor Oscar Piastri was het een kort debuut. De jonge Australiër mocht voor het eerst deelnemen aan een grand prix, maar door elektronische problemen was dat van korte duur. Toch heeft hij genoten van zijn debuut. "We hadden problemen met de elektra in de auto. We weten nog niet zeker wat precies. Het was een kort debuut voor mij, maar het was nog steeds leuk om te mogen rijden en die eerste rondes te doen", vertelt Piastri tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Zes pitstops

Lando Norris wist de race wel uit te rijden, maar met veel problemen. Door één terugkerend probleem heeft de Brit zes keer een pitstop moeten maken. "We hadden veel problemen gedurende de race. We hadden één terugkomend probleem waardoor we om de zoveel rondes terug de pits in moesten. De auto zelf voelde prima aan. Het was een goede pitstop oefening voor de monteurs", grapt Norris. Als de problemen opgelost zijn zou de auto goed moeten functioneren volgens de Brit. "Als we de problemen oplossen zou alles goed moeten zijn."

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Fernando Alonso: Ik heb ouderwets genoten

Lees ook: Sergio Pérez: Het is een geweldige start

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden