Alice Powell wint W Series Silverstone, Visser zesde

J6I6939-1

Alice Powell heeft de W Series-race op het circuit van Silverstone gewonnen en pakt daarmee de leiding in het kampioenschap over van Jamie Chadwick. Beitske Visser verloor bij de start drie plaatsen, maar aan het einde van de race wist de Nederlandse nog een plekje goed te maken en finishte als zesde in Groot-Brittannië. 

De Brit Powell mocht vanaf pole position startten, maar verloor bij de start een plaats aan Fabienne Wohlwend uit Liechtenstein. Net als in Oostenrijk kende Visser geen goede start. Vanaf de vierde startplek kwam ze niet goed weg, waardoor ze drie plaatsen verloor.

Safety car

De race verliep vervolgens rustig, met in het middenveld wat kleine gevechten. Met nog tien minuten te gaan kwam Miki Koyama stil te staan naast de baan. De Japanse kwam bij de start al niet weg, met nog tien minuten te gaan moest ze haar bolide aan de kant zetten. Door de plaats waar ze stil kwam te vallen moest de race geneutraliseerd worden en kwam de safety car de baan op.

Door de safety car verloren Wohlwend en Powell hun voorsprong op de nummer drie Jamie Chadwick. Bij de herstart leek alles soepel te verlopen, maar Emma Kimilainen probeerde nog een aanval op Chadwick, die het tempo van de nummer één en twee ook bij de herstart niet wist te volgen.

Venijn in de staart

Het venijn zat hem duidelijk in de staart in de race op het circuit van Silverstone. In de eindfase maakte Wohlwend een klein foutje en verremde zich bij het aanremmen naar Vale. Hierdoor wist Powell de leiding terug te pakken en gaf deze niet meer uit handen. In de laatste ronde was ook Visser nog op oorlogspad. In een spannend gevecht met Sarah Moore wist Visser toch nog een plaatsje terug te pakken en als zesde over de finish te komen.

Na de race was Wohlwend duidelijk gefrustreerd met het foutje die ze gemaakt had. "Aargh! Eén foutje! Blokkeerde mijn banden en kon het niet meer houden", klonk haar eerste reactie bij het zien van haar team. Later gaf de Liechtensteinse aan dat Powell de druk er goed op wist te houden in de race en dat één foutje dan teveel is.

Winst voor thuispubliek

Powell was ontzettend blij om voor haar thuispubliek de overwinning te pakken. "Het is fantastisch, ik heb als kind zoveel Britse grand prix' bezocht. Het is heel speciaal met zoveel fans", liet de Britse na de race weten. Ze gaf toe niet de beste start te hebben gehad, maar ze wist dat ze de snelheid had om aan Wohlwend voorbij te komen. "Gelukkig voor mij maakte ze een klein foutje en kon ik erlangs komen."

Chadwick eindigde de race als derde en verloor door de winst van Powell de leiding in het kampioenschap. "Natuurlijk had ik graag mijn thuisrace gewonnen, maar we hadden niet de snelheid om mee te doen. Ik ben blij om voor het thuispubliek op het podium te staan", was de reactie van de regerend W Series-kampioene na de race. Ze gaf daarnaast aan dat het een spannend jaar is en hoopt dat ze aan het einde het kampioenschap weer kan pakken.


De volgende race in de W Series is op de Hungaroring in het voorprogramma van de Formule 1 op zaterdag 31 juli.

Lees ook: F2: Robert Shwartzman wint sprintrace op Silverstone

Lees ook: Verstappen snelste in VT2 GP van Groot-Brittannië

Lees ook: Visser begint W Series-seizoen zonder punten

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden