Alonso deelt complimenten uit aan Red Bull en Verstappen

door Patrick Wuite
Alonso_Monza_Italie_auto_2023_zaterdag

Fernando Alonso is zeer complimenteus over Max Verstappen en Red Bull Racing dit jaar. "Ze zijn echt ongenaakbaar op elk vlak", stelt de Spanjaard.

Voor Red Bull Racing is het seizoen 2023 vooralsnog een droomjaar. Na 14 races is het Oostenrijkse team nog steeds ongeslagen en heeft Max Verstappen 12 van de 14 races op zijn naam geschreven. Logischerwijs zijn beide wereldtitels dichtbij, al zijn er nog 8 races te gaan. Red Bull kan zelfs in Singapore al het constructeurskampioenschap beslissen. Reden genoeg voor Alonso om de complimenten uit te delen aan Red Bull en Verstappen.

"Ze zijn echt ongenaakbaar op elk vlak. Red Bull heeft de beste auto, beste bandenslijtage, beste starts, beste pitstops, hoogste topsnelheid, zijn het beste in lagesnelheidsbochten en hebben het beste DRS-systeem. Er is geen enkel aspect waar een ander team Red Bull in kan aftroeven. En met Verstappen hebben ze beste coureur op zaterdag en op zondag en hebben ze de beste coureur in wiel-aan-wiel gevechten", stelt Alonso in gesprek met RaceFans.

Alonso Verstappen in bahrein 2023

Lees ook: Ruud Hendriks gastpresentator F1 aan Tafel

Lees ook: FIA overweegt aanpassingen in aerodynamica regels voor 2025

Lees ook: Liberty Media: Dominantie Max Verstappen uitdaging voor Formule 1

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden