Liberty Media: dominantie Max Verstappen uitdaging voor Formule 1

Max Verstappen Spa

De CEO van Liberty Media (rechtenhouder Formule 1), Greg Maffei, denkt dat de dominantie van Max Verstappen voor een uitdaging kan zorgen. Zo kan het aantal kijkers stagneren vanwege het keer op keer winnen van de Red Bull coureur. 

Greg Maffei, CEO van Liberty Media denkt dat de dominantie van Max Verstappen voor een uitdaging kan zorgen. Hij maakt zich zorgen over de kijkcijfers, die kunnen stagneren. Om te zorgen dat de kijkcijfers niet dalen zijn er een aantal onderwerpen die Liberty Media inzet om de kijkcijfers weer omhoog te krijgen. Zo kijken ze ook naar de invloed van sociale media zoals Instagram en Tiktok.

Minder spanning in de wedstrijd

Dit seizoen is Red Bull het enige team wat een grand prix heeft gewonnen. Twee zijn er gewonnen door Sergio Pérez en de rest door Max Verstappen. Die dominantie kan zorgen voor een daling in de kijkcijfers. Stefano Dominicali, baas van de Formule 1, probeert mensen wel actief te houden, maar Greg Maffei snapt het als mensen minder naar de Formule 1 kijken. "Het middenveld is nog altijd erg interessant en uit de data blijkt dat er meer ingehaald wordt. De uitdaging is echter Max Verstappen, die een ongelooflijk, recordbrekend jaar doormaakt. Stefano Domenicali probeert dit terecht om te draaien en zegt: 'Kom kijken naar dit historische evenement, je hebt nog nooit zo'n succes gezien, dit wil je niet missen'. We zullen zien of dat werkt, aldus Maffei tegenover Motorsport.com.

Kijkcijfers

Niet alleen de kijkcijfers spelen een belangrijke rol in het succes van de Formule 1, maar ook sociale media speelt een hele belangrijke rol. "Als we naar de totale groei kijken, dan kijken we niet alleen naar de lineaire tv. We kijken ook naar de groei van volgers op Instagram en de kijkers op TikTok. De belangstelling voor de sport is alleen maar toegenomen, veel meer dan met dubbele cijfers", vertelt Maffei. Ook zijn er speciale omstandigheden waar rekening mee gehouden moet worden, zoals twee grote sportevenementen tegelijkertijd. "Er zullen ook speciale omstandigheden zijn waarbij de cijfers wat dalen, zoals Miami dit jaar. Toen was tegelijkertijd een play-off wedstrijd van Miami Heat."

Lees ook: Hamilton kan niet wachten tot de nieuwe W15 in 2024

Lees ook: Alonso teleurgesteld door anonieme race in Monza

Lees ook: FIA bevestigt: Geen enkel team schuldig aan overtreden budgetcap 2022

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden