Alonso teleurgesteld door anonieme race in Monza

door Olav Veenhof
Fernando Alonso-Monza 2023

Fernando Alonso is gefrustreerd over zijn Italiaanse Grand Prix. De Spanjaard komt niet verder dan een negende plek en na tweede plek in Zandvoort, is het frustrerend om nu weer een stap terug te moeten.

Op voorhand wist Aston Martin al dat Monza niet hun beste circuit was, maar een negende plek is na een goede race in Zandvoort wel een tegenvaller voor de tweevoudig wereldkampioen. "We moeten duidelijk veel leren van deze race," laat Fernando Alonso weten tegenover Motorsport.com. Hij vervolgt: "We waren niet competitief, dus onze belangrijkste focus voor ons is, om te proberen te begrijpen wat we op dit type circuit anders moeten doen voor in de toekomst."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial)

Zijn teamgenoot komt er helemaal niet aan. Lance Stroll heeft een dramatische kwalificatie en ligt er al uit in Q1. Als allerlaatste moet hij de race aanvangen en met een zestiende plek rijdt de Canadees zijn slechtste race van het seizoen. Ook Alonso noemt Monza zijn slechtste race vna het seizoen."Het is frustrerend, want het was mentaal en fysiek een erg lastige race voor ons. De auto gaat voor geen meter en we hebben amper grip. Dat maakt het ook lastig rijden en laat staan racen. Voor mij dus een van de moeilijkste races van het jaar.

 

Lees ook: FIA bevestigt: Geen enkel team schuldig aan overtreden budgetcap 2022

Lees ook: Christian Horner geeft update over herstel Daniel Ricciardo: Terugkeer in Japan lijkt optimistisch

Lees ook: Jeroen Mul in F1 aan Tafel: Pole position Sainz kwam niet als verrassing

 

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden