Jeroen Mul in F1 aan Tafel: Pole position Sainz kwam niet als verrassing

door Tim Koenders
Carlos Sainz auto Ferrari Monza 2023

Carlos Sainz pakte afgelopen weekend pole position in Italië. Dit kwam voor Jeroen Mul, fabriekscoureur bij Lamborghini niet als een verrassing. Dat liet hij weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Red Bull Racing is dominant in 2023. Afgelopen weekend werd de Grand Prix van Italië verreden op Monza. Max Verstappen won zijn tiende race op rij en pakte daarmee een record. Na zes pole positions in acht races lukte het de Nederlander niet om ook in Italië de snelste ronde te rijden op de zaterdag. Carlos Sainz was slechts dertien duizendsten sneller dan de leider in het kampioenschap. Dit was natuurlijk extra speciaal aangezien het een thuisrace was voor het team van Ferrari. Voor Jeroen Mul, fabriekscoureur bij Lamborghini, was het geen grote verrassing dat de Spanjaard met startnummer 55 de snelste tijd reed.

Rechte stukken

“Van de ene kant is het natuurlijk een verrassing maar van de andere kant ook niet. Dat Ferrari er alles aan doet om er hier bij te staan verbaast mij niks. Sainz was op alle rechte stukken, op het stuk na de Parabolica na, iedere keer vijf tot tien kilometer per uur sneller op topsnelheid.” Dat liet Jeroen Mul weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Er staan prachtige filmpjes online waarbij de auto’s over elkaar worden gelegd, dan kun je precies zien hoe het is gegaan. Ook zo’n trackmap is heel duidelijk. Dan kleuren ze hem rood waar de Ferrari sneller was en blauw waar de Red Bull sneller was. Alle knikjes en bochten waren blauw en alle rechte stukken vuurrood.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen. Tien met een griffel

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Italië

Lees ook: Alpine-coureurs: We komen sterker terug in Singapore

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden