Alpine-coureurs: We komen sterker terug in Singapore

Achterkant Alpine Miami vrijdag 2023

Zowel Pierre Gasly als Esteban Ocon hadden een lastig weekend tijdens de Grand Prix van Italië. Pierre Gasly eindigde de race op de vijftiende plek, waar Esteban Ocon zijn auto terug in de garage moest zetten vanwege problemen aan zijn stuur. Na het succesweekend in Zandvoort, hebben beide coureurs Italië teleurgesteld verlaten.

Volgens Gasly zat er geen snelheid in de auto waardoor het een zware reality check was in vergelijking met de vorige races in Spa- Francorchamps en Zandvoort. Ze hadden een goede snelheid in beide races, maar hier viel het heel erg tegen voor het team. "Het was een pijnlijke middag. Het is verwarrend dat we wisselende snelheden hebben laten zien in de afgelopen races, maar aan de andere kant weten we ook waar onze zwaktes liggen", zegt Pierre Gasly tegen F1.com. Ook volgens Esteban Ocon mistte de snelheid, maar hebben ze een week om te onderzoeken waar dit vandaan komt. "Ik weet zeker dat we antwoorden gaan vinden en sterker terug komen in Singapore", aldus Ocon tegen F1.com

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Uitval Ocon

Een andere tegenvaller voor het team van Alpine was de uitvalbeurt van Esteban Ocon. Hij moest zijn auto terug brengen naar de garage vanwege problemen aan zijn stuur. "We moesten hem binnen zetten vanwege veiligheidsredenen. Het stuur blokkeerde in verschillende bochten en we waren bang dat hij volledig zou blokkeren. We hebben toen de keuze gemaakt de auto binnen te zetten", zegt Esteban Ocon tegenover F1.com. Pierre Gasly en Esteban Ocon staan tiende en elfde in het rijders klassement en Alpine staat zesde in het coureurs kampioenschap. 

 

Lees ook: Alonso: We hebben P9 verdiend, meer was er niet mogelijk

Lees ook: George Russel: niet tevreden maar maximale behaald

Lees ook: Lewis Hamilton: “Er moet iets veranderen in Monza”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden