Lewis Hamilton: “Er moet iets veranderen in Monza”

Hamilton_Auto_Monza_Italie_Zondag

Lewis Hamilton eindigde zijn race in Monza op de zesde plek, vlak achter teamgenoot George Russel. Hamilton spreekt vol lof over het circuit en de italiaanse fans, maar wil veranderingen zien om beter te kunnen racen. 

Hamilton noemt de race op het Italiaanse circuit na afloop saai. De coureur pleit voor veranderingen in het circuit om de race spannender te maken. "Ik bevond me lange tijd in een DRS-trein, wat leidde tot oververhitting van de banden. Het is een prima circuit, vooral met het publiek, maar er zijn veranderingen nodig, want een strategie met slechts één pitstop en de DRS-treinen zorgen niet voor spannende races", aldus Hamilton bij F1.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

 

Excuses aan Oscar Piastri

Tijdens een inhaalactie waarbij Hamilton Piastri langs de buitenkant wilde inhalen, raakten de coureurs elkaar. Hierdoor moest Piastri naar de pits voor een nieuwe voorvleugel. Als gevolg van deze lichte crash kreeg de Brit een straftijd van vijf seconden. “Toen ik uit de auto stapte, ben ik meteen naar Piastri gegaan om mijn excuses aan te bieden. Op het moment van inhalen zag ik hem niet, hij bevond zich in mijn dode hoek”, verklaarde Hamilton bij F1.com. Ondanks deze penalty eindigde de Brit vlak achter zijn teamgenoot op de zesde plaats. 

 

Lees ook: Alfa Romeo terug in de punten, focus op upgrades in Singapore

Lees ook: Alonso: We hebben P9 verdiend, meer was er niet mogelijk

Lees ook: George Russel: niet tevreden maar maximale behaald

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden