Alonso: We hebben P9 verdiend, meer was er niet mogelijk

Lance Stroll-Monza 2023

Fernando Alonso was enigszins tevreden met zijn resultaat in de Grand Prix van Italië. Hij eindigde uiteindelijk op de negende plaats, waar zijn teamgenoot Lance Stroll eindigde op de zestiende plaats. "Ik denk dat we dit resultaat verdiend hebben, meer was er vandaag niet mogelijk", aldus Alonso tegenover F1.com.

Beide coureurs klaagden over het gebrek aan snelheid gedurende de race op het Autodromo Nazionale Monza. "We waren het hele weekend langzaam, hier moeten we over nadenken en verbeteren richting Singapore", zegt Lance Stroll na afloop tegen F1.com. Ook Fernando Alonso geeft aan dat hij al sinds de eerste ronde merkte dat hij geen snelheid had. "We moeten even goed kijken naar de oorzaken waarom wij minder goed zijn op een circuit als dit. Dat moeten we analyseren en daarna verder focussen op Singapore, zodat we daar een goed resulaat kunnen neerzetten", zegt Alonso bij F1.com

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Aston Martin Aramco Cognizant (@astonmartinf1)

Nog steeds nieuwe informatie

Na de race geeft Alonso aan dat hij nog elke ronde leert van de auto. "Elke ronde krijgen we weer nieuwe informatie die we kunnen gebruiken voor de ontwikkeling van de auto", aldus Alonso bij F1.com. Lance Stroll gaf aan dat dit gewoon zijn weekend niet was, hij mistte de snelheid en verwachte niks van de race na zijn slechte kwalificatie op zaterdag. Fernando Alonso heeft vandaag belangrijke punten binnen gehaald voor Aston Martin. Zij zijn nog om de derde plaats aan het strijden in het constructeurs kampioenschap, waar Alonso zelf op de derde plek probeert te blijven in het klassement bij de coureurs. 

 

Lees ook: McLaren niet tevreden na race in Monza: Meer konden we niet doen

Lees ook: Haas-coureurs: Dit was de slechtste race ooit

Lees ook: Charles Leclerc genoot van gevecht op de baan: Dit is hoe het altijd zou moeten zijn

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden