McLaren niet tevreden na race in Monza: Meer konden we niet doen

mclaren monza zondag 2023

McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri zijn niet tevreden met het behaalde resultaat na de Grand Prix van Italië. Piastri viel buiten de punten, onder andere door een touché met Hamilton en een penalty. Teamgenoot Norris had het ook niet makkelijk en neemt slechts vier punten mee naar huis.

Lando Norris eindigde als achtste na een race waarin hij vooral klem zat achter zijn teamgenoot Oscar Piastri en Williams-coureur Alexander Albon. Hoewel de Brit het geen makkelijke race vond, blijft hij optimistisch. ''Het was een lastige race. De banden hadden te maken met veel degradatie. We waren wel redelijk snel vergeleken met de auto’s om ons heen. We waren sneller dan Albon in de Williams, maar hij was sneller op de rechte stukken. Het is frustrerend als je zo lang achter iemand vastzit’’, aldus Norris tegenover F1.com. Ondanks dat is de Brit wel blij met de punten die hij behaald heeft, en twijfelt hij niet over de wilskracht van het Britse team. ''We hebben punten gehaald, ik denk niet dat we meer hadden kunnen doen. Het tempo was er wel, dus dat is goed om te weten. Het is zoals het is. We zijn er nog niet en hebben nog veel werk te verrichten, maar we willen zeker meer.’’ Teamgenoot Oscar Piastri eindigde als twaalfde en is ook niet tevreden met zijn resultaat. ''Het was een behoorlijk teleurstellende middag. Het ging allemaal niet zoals we wilden. Ik ben teleurgesteld dat ik naar huis ga zonder punten’’, zegt de Australiër tegen F1.com.

Incident met Hamilton

Dat Piastri vandaag zonder punten naar huis moet, komt onder andere door een incident in de 41e ronde van de race waarin Piastri en Lewis Hamilton elkaar raken. Piastri moest de pits in voor een nieuwe voorvleugel en Hamilton kreeg een tijdstraf van vijf seconden voor het incident. Piastri: ''Lewis heeft al sorry gezegd. Helaas krijg ik mijn race er niet mee terug, ik kan er niets meer aan doen.’’

Lees ook: Max Verstappen pakt historische tiende zege en wint op Monza

Lees ook: Carlos Sainz: Het is een genoegen om met Leclerc en Pérez te vechten

Lees ook: Max Verstappen na tiende overwinning op rij: Had nooit kunnen geloven dat dat mogelijk was

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden