Carlos Sainz: Het is een genoegen om met Leclerc en Pérez te vechten

Ferrari zondag Monza 2023

Carlos Sainz is als derde over de finish gekomen tijdens de Grand prix van Italië. De Spanjaard startte de race vanaf pole position, maar de Red Bulls waren te sterk voor de Ferrari. Hij heeft genoten van de gevechten met Leclerc en Pérez.

Carlos Sainz heeft voor het eerst dit seizoen het podium bereikt. De Ferrari-coureur is als derde over de finish gekomen tijdens de Grand Prix van Italië. Hij startte de race vanaf pole position, maar beide Red Bulls bleken uiteindelijk te sterk te zijn. Ondanks dat heeft de Spaanse coureur genoten van de gevechten met Leclerc en Pérez.

Banden managen

Het was erg warm op het circuit in Monza. Hierdoor hadden veel coureurs last van een hoge bandenslijtage. Voor Sainz was het dan ook zaak om zijn banden goed te managen. Iets wat hij erg lastig vond, zeker met de hard rijdende Red Bulls achter hem. "Het was erg lastig, het kon niet lastiger tjidens de race. Ik moest erg hard pushen om de Red Bulls achter me te houden. Ik deed alles wat ik kon, maar mijn banden werkte totaal niet mee", aldus Sainz tegenover F1.com.

Gevecht met Leclerc en Pérez

De hele race hebben we goede gevechten gezien. Ook Sainz raakte in gevecht met Pérez en Leclerc. Met laatst genoemde werd het enigzins een verhit gevecht. "Het was een hard maar eerlijk gevecht tussen mij en Leclerc. Ik vind het altijd een genoegen om met Leclerc en Checo [Pérez] te vechten, dus ik heb genoten", vertelt de Ferrari-coureur. 

Ten opzichte van Zandvoort, waar het een kleurloze race was voor Ferrari, heeft het team flink verbeterd. Iets wat Sainz ook is opgevallen, al geeft hij toe dat het team er nog lang niet is. "We moeten blijven werken aan de pace en de banden beter gaan begrijpen.Al is het een grote stap naar voren zeker vergeleken met Zandvoort."

Lees ook: Max Verstappen pakt historische tiende zege en wint op Monza

Lees ook: Oliver Bearman wint chaotische hoofdrace F2 in Monza

Lees ook: Sergio Pérez blijft optimistisch: Goede positie om te vechten voor een goed resultaat

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden