Sergio Pérez blijft optimistisch: Goede positie om te vechten voor een goed resultaat

sergio perez zaterdag monza 2023

Red Bull-coureur Sergio Pérez zal de Grand Prix van Italië op de Autodromo Nazionale di Monza zondag vanaf de vijfde plek starten. Ondanks eerdere technische problemen blijft hij optimistisch en hoopt hij alsnog een goed resultaat te behalen in de race.

Het raceweekend begon goed voor Sergio Pérez. In de eerste twee vrije trainingen op vrijdag bevond hij zich comfortabel in de top drie, met een snelste tijd van 1:21.540. In de kwalificatie op zaterdag kon hij dat resultaat echter niet evenaren. ''We hadden een hele sterke vrijdag, maar helaas konden we dat niet voortzetten in de kwalificatie vandaag’’, zo zegt hij tegen F1.com. Hij kwalificeerde zich 0.381 seconden achter teamgenoot Max Verstappen.

Technische problemen in VT3

In de derde vrije training bleek Pérez een probleem te hebben met de olietoevoer in de auto, waardoor hij genoodzaakt werd om gebruik te maken van een oude motor. Hierdoor miste hij een deel van de training en kon hij minder oefenen met de verschillende banden die nodig waren voor de kwalificatie. Ondanks de problemen blijft Pérez optimistisch voor de race van zondag. ''De vijfde plek is een goede positie om te vechten voor een goed resultaat in de race.’’

Lees ook: Gemengde gevoelens bij Aston Martin na kwalificatie

Lees ook: Wisselende resultaten bij Mercedes, George Russell ziet podiumkans

Lees ook: Charles Leclerc kwalificeert zich derde op Monza: De tifosi zijn ongelooflijk

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden