Charles Leclerc kwalificeert zich derde op Monza: De tifosi zijn ongelooflijk

230012-scuderia-ferrari-italian-gp-free-practice-report_f2a49377-d890-4fac-9598-8d2d8a637430

Charles Leclerc maakt de Tifosi blij en pakt P3 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. Na een moeilijke start van het weekend, herstelt de Ferrari-coureur zich en sluit zich aan achter Verstappen en teamgenoot Sainz op pole.

"Mijn gevoel kan alleen maar geweldig zijn bij de tifosi," vertelt Leclerc na afloop voor het thuispubliek op Monza. "Van mijn kant ben ik een beetje teleurgesteld, ik wilde uiteraard eerste worden. Maar het is geweldig om te zien dat Carlos P1 is voor Ferrari, hij heeft het hele weekend fantastisch werk geleverd."

Comeback

Tijdens alle drie de vrije trainingen kwam Leclerc niet aan de snelheid van zijn teamgenoot, maar tijdens het beslissende deel wist de Monegask het tij om te keren en finishte op 0,067 seconde van pole-position. “Tijdens de kwalificatie heb ik alles op een rijtje kunnen zetten, dus ik ben erg blij. We moeten blij zijn, vooral aan mijn kant hebben we het niet makkelijk gehad."

"De tifosi zijn gewoon ongelooflijk," sluit Leclerc af. "Ik lach niet vaak als ik P3 ben, maar als ik deze steun heb, is het een geweldig gevoel."

Lees ook: Sainz pakt pole voor GP Italië: Kippenvel sinds ik over de finish kwam en naar het publiek keek

Lees ook: Max Verstappen blij met tweede plaats in kwalificatie GP van Italië

Lees ook: Frederik Vesti wint spannende F2 sprintrace in Monza

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden