Frederik Vesti wint spannende F2 sprintrace in Monza

Frederik Vesti auto Prema

Frederik Vesti wint de Formule 2 sprintrace in Monza. De Deen startte de race vanaf P3 en kwam geweldig weg. Victor Martins wordt tweede en Richard Verschoor sluit het podium af als derde. In de slotfase kreeg Vesti het lastig met Martins.

Frederik Vesti wint de Formule 2 sprintrace in Monza en pakt 10 kostbare punten. De coureur van Prema Racing pakte in de eerste ronde de leiding vanaf P3 en heeft die niet meer uit handen gegeven. Hij pakt met deze overwinning kostbare punten in het spannende kampioenschap. Victor Martins pakt de tweede plek en Richard Verschoor wordt derde. In de slotfase van de race werd het nog spannend tussen Vesti en Martins, maar Vesti wist zich staande te houden. 

Rommelige start

Al snel na de start moest de safety car de baan op komen. Amaury Cordeel spinde, nadat hij aangetikt werd door Zane Maloney, en kreeg zijn auto niet meer aan de praat. Na drie rondes gaat de safety car weer naar binnen en mag Vesti het tempo bepalen. Midden in Parabolica besluit hij op zijn gas te gaan en slaat daarmee een gat. Lang blijft hij ongeschonden aan de leiding. Echter, moet in ronde twaalf de safety car wederom de baan op komen. Dit keer vanwege Roy Nissany die stilstaat op de baan. Het duurt even voordat de safety car weer naar binnen gaat en Vesti wederom het tempo mag bepalen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Formula 2 (@formula2)

Spannende slotfase

Na de tweede safety car herstart lijken Vesti en Martins goed weg te zijn, maar Verschoor weet aan te haken. Even lijkt hij een bedreiging te vormen voor Martins, maar zelf moet hij al snel achter zich kijken vanwege een naderende Theo Pourchaire. Verderop in het veld gaat het er ook hard aantoe. Leclerc, Stanek, Doohan, Hauger en Fittipaldi zijn allemaal met elkaar in een strijd verwikkeld. Hauger gaat door de grindbak en verliest veel plekken. Uiteindelijk komt Leclerc als winnaar uit de bus. Inmiddels heeft zich een ware DRS-trein gevormd achter Vesti en hij moet uit gaan kijken voor Martins. Lang lijkt het erop dat Martins voor de overwinning gaat en Pourchaire voor een podium, maar de banden zijn op. Uiteindelijk wint Vesti de race, wordt Martins tweede en Verschoor derde. 

Lees ook: Ferrari met Sainz weer bovenaan tijdens VT3 op Monza

Lees ook: Carlos Sainz snelste in tweede vrije training van Italië

Lees ook: Verstappen snelste in eerste vrije training van Italië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden