Max Verstappen blij met tweede plaats in kwalificatie GP van Italië

door Tim Koenders
max verstappen monza VT1 vrijdag 2023

Max Verstappen mag de Grand Prix van Italië als tweede starten. De Nederlander kwam dertien duizendsten tekort voor pole position.

In de laatste acht raceweekenden stond Max Verstappen zes keer op pole position. Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië zat het erg dicht bij elkaar. Uiteindelijk moest de Nederlander zijn meerdere erkennen in Carlos Sainz. De Spanjaard was slechts dertien duizendsten sneller dan de leider in het kampioenschap. Wetende dat Verstappen op zondag normaal gesproken de snelste auto heeft is hij niet ontevreden met een plaats op de eerste startrij.

Overwinning

“Het ging best goed, we hebben stappen gemaakt ten opzichte van gisteren. Je zag dat het allemaal heel erg dicht bij elkaar zat. Ik ben blij dat ik als tweede ben geëindigd.” Dat liet Max Verstappen na afloop van de kwalificatie weten aan Formula 1. “Normaal gesproken hebben we een snelle auto in de race. We gaan morgen voor de overwinning. Eerst ga ik van vandaag genieten en dan focussen we ons op morgen.”

Lees ook: Ferrari met Sainz weer bovenaan tijdens VT3 op Monza

Lees ook: Carlos Sainz snelste in tweede vrije training van Italië

Lees ook: Verstappen snelste in eerste vrije training van Italië

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden