Sainz pakt pole voor GP Italië: Kippenvel sinds ik over de finish kwam en naar het publiek keek

door Frederique van Grinsven
230016-scuderia-ferrari-italian-gp-free-practice-report-min_dd6d7496-4d10-40bb-a3f8-e280427e7a54

Carlos Sainz verslaat Max Verstappen en pakt pole voor het thuispubliek in Monza. De Ferrari-coureur was kortstondig samen met teamgenoot Charles Leclerc under investigation, maar de Scuderia ontwijkt een straf van de FIA voor het te langzaam rijden tijdens hun outlap.

Sainz was tijdens de tweede en derde vrije training al het snelst, maar tijdens de kwalificatie was de strijd intens tussen de Red Bull van Verstappen en beide Ferrari's. Het drietal eindigde uiteindelijk binnen 0.067 seconden van elkaar maar het was Sainz die de snelste tijd wist te klokken.

"Wauw, het was zo’n intense kwalificatie," zegt de Spaanse coureur na afloop. "We zaten erg op de limiet en in die laatste ronde wist ik dat ik nog een rondetijd te gaan had en ik ging ervoor."

'Beste gevoel dat je als atleet kunt hebben'

Aan het eind van Q1 kwam het bericht dat Sainz en Leclerc na de kwalificatie naar de stewards moesten vanwege te langzaam rijden tijdens hun outlap. Voorafgaand aan het weekend in Italië stelden de FIA een maximale rondetijd in om chaos van de afgelopen jaren te vermijden. 

Even nadat de vlag viel, was de dreiging verdwenen en werd verteld dat er geen verdere gevolgen zouden zijn. Tot blijdschap van de Tifosi. "Kippenvel sinds ik over de finish kwam en naar het publiek keek," vervolgt Sainz. "Overal waar we komen is het alleen maar lawaai, aanmoediging en steun: het beste gevoel dat je als atleet kunt hebben.

"Morgen ga ik er alles aan doen om die P1 te halen. Laten we kijken of we tegen Max kunnen vechten. Normaal gesproken is hij op de lange termijn sneller, maar ik ga alles geven."

Lees ook: Frederik Vesti wint spannende F2 sprintrace in Monza

Lees ook: Koning van de Race: Monza wordt niet de snelste race

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Italië

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden