Oliver Bearman wint chaotische hoofdrace F2 in Monza

Bearman in auto Baku 2023

Oliver Bearman heeft de chaotische Formule 2 hoofdrace in Monza gewonnen. Hij startte de race vanaf de tweede plek en wist gemakkelijk langs Theo Pourchaire te komen. Ayumu Iwasa staat op de tweede plek en Pourchaire op P3.

Oliver Bearman heeft de chaotische Formule 2 hoofdrace op de Autodromo Nazionale di Monza gewonnen. De Prema Racing coureur startte de race vanaf de tweede plek en wist gemakkelijk langs Theo Pourchaire te komen. Hij heeft bijna de hele race aan kop gereden. Ayumu Iwasa finishde op de tweede plek en Theo Pourchaire gaat er vandoor met de derde plek. Richard Verschoor reed lang in de punten, maar door een vijf seconde tijdstraf en een late safety car valt hij net buiten de punten. 

Safety car na safety car

De race bestond voornamelijk uit safety cars. Al in de eerste ronde moest de safety car op de baan komen. Stanek duwde Vesti op het gras, die vervolgens spinde en niet meer verder kon. Het lijkt erop dat hij nu niet meer kan strijden voor de winst in het kampioenschap door het uitlopen van Pourchaire. Bij de herstart gaat Bearman vroeg op het gas en weet een klein gat te slaan. Echter, in ronde zes mag de safety car wederom de baan op komen. Leclerc schat de chicane verkeerd in, moet over het gras, spint en valt stil. Hij staat op een te gevaarlijke plek stil. Het duurt even totdat die auto weg is en in ronde 11 vindt de herstart plaats. Op dat moment ligt Daruvala op de eerste plek, dit vanwege een aantal pitstops die plaatsgevonden hebben. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Formula 2 (@formula2)

Hoewel de herstart voor de top goed verloopt, gaat het achterin het veld flink mis. Zane Maloney crasht hard op het rechte stuk nadat hij aangetikt werd door Roy Nissany. De auto is total loss, maar gelukkig kan Maloney uitstappen. Er ligt zoveel troep op de baan dat de safety car door de pitstraat gaat. In ronde veertien vindt er weer een herstart plaats. Die verloopt soepel en pas in ronde 23 komt de safety car weer de baan op. Ditmaal voor Maini die een lekke band en een kapotte voorvleugel rijdt in gevecht met Crawford. In ronde 29 komt de safety car voor het laatst de baan op. Crawford rijdt zijn achterophanging kapot en zet hem stil. Hiermee eindigt de race. 

Tijdstraffen

Er werd flink gestrooid met tijdstraffen. Stanek krijgt een vijf seconde tijdstraf voor de crash met Vesti. Mason krijgt tien seconde voor het veroorzaken van een lekke band bij Cordeel. Correa krijgt een vijf seconde straf voor te hard rijden in de pitstraat. Verschoor krijgt ook vijf seconde voor een unsafe release en Nissany krijgt een drive through penalty voor de crash met Maloney. Dit schudt de einduitslag een beetje door de war. Zo reden Correa en Verschoor in de punten, maar vallen er nu buiten. 

Lees ook: Sergio Pérez blijft optimistisch: Goede positie om te vechten voor een goed resultaat

Lees ook: Moeizame kwalificatie voor beide coureurs van Alpine

Lees ook: Gemengde gevoelens bij Aston Martin na kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden