Alfa Romeo terug in de punten, focus op upgrades in Singapore

door Irene Lenting
Bottas_Auto_Monza_Italie_Zondag

Valtteri Bottas scoort punten in Italië dankzij de juiste strategie. Guanyu Zhou eindigt veertiende. Het team blikt tevreden terug op de race in Monza en kijkt vol verwachting uit naar het brengen van upgrades tijdens de Grand Prix in Singapore.

Het leek een lastige race te worden voor het team van Alfa Romeo. Na een teleurstellend begin van het weekend was strategie voor beide coureurs belangrijk. Het starten van Bottas op de harde band leverde hem één punt op voor het kampioenschap. "De auto presteerde beter dan in de kwalificatie, maar vandaag was onze strategie perfect, waardoor we uit de  problemen bleven." verklaart de Finse coureur aan F1.com

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alfa Romeo F1 Team Stake (@alfaromeostake)

Focus op upgrades in Singapore

Guanyu Zhou finishte buiten de punten, maar bleef positief na de race. “Als we kijken waar we begin dit weekend waren, hebben we grote stappen gemaakt. In Singapore komen we met upgrades voor de auto, dus hopelijk maken we daar nog een grotere stap.” aldus Zhou tegenover F1.com. Het team van Alfa Romeo bevindt zich momenteel slechts één punt achter het Haas-team in het constructeurs kampioenschap. In Singapore zal moeten blijken of de upgrades het team helpen meer punten te behalen. 

 

Lees ook: Max Verstappen na tiende overwinning op rij: Had nooit kunnen geloven dat dat mogelijk was

Lees ook: Sergio Pérez: Het was zo lastig om in te halen

Lees ook: Carlos Sainz: Het is een genoegen om met Leclerc en Pérez te vechten

door Irene Lenting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden