Sergio Pérez: Het was zo lastig om in te halen

Sergio Pérez Monza zondag 2023

Sergio Pérez heeft de tweede plek behaald tijdens de Grand Prix van Italië. De Red Bull coureur startte als vijfde en wist een sterke race te rijden. Al had hij het lastig met het inhalen van de Ferrari's, iets wat hij zelf ook toegeeft. 

Sergio Pérez heeft de tweede plek behaald tijdens de Grand Prix van Italië. Hiermee haalt hij de zesde 1-2 voor Red Bull binnen. Hij moest de race vanaf de vijfde plek starten en wist een sterke race te rijden. Al ging het inhalen niet al te gemakkelijk. Zo zat hij lang vast achter George Russell en de Ferrari's, iets wat hij zelf ook toegeeft. 

"Het was zo lastig om in te halen"

Tijdens de race bleken de DRS en een slipstream niet genoeg te zijn om in bocht 1 in te kunnen halen. Zo zat Pérez lang vast achter Russell en beide Ferrari's, iets waar hij moeite mee had. "Het is het maximaal haalbare in deze race. Het was zo lastig om in te halen. De topsnelheid op het rechte stuk van de coureurs lag hoog, hierdoor moest ik ook veel van mijn banden vragen", aldus Pérez tegenover F1.com. Vooral bij de Ferrari coureurs kreeg Pérez het lastig. Zo kwam hij lang niet voorbij Leclerc, die DRS kreeg van Sainz. "Vanwege de DRS was het erg lastig om dichterbij de Ferrari te komen. Ik had wel DRS en de slipstream, maar Leclerc had ook DRS van Sainz. Uiteindelijk is het me gelukt."

Progressie

Pérez gaat door een lastige periode als coureur zijnde. Vooral tijdens de kwalificatie haalt hij mindere resultaten. Al heeft de Mexicaan eindelijk het gevoel beter in de auto te zitten. Zijn doel is om meer in te lopen op Max Verstappen. "We hebben veel progressie geboekt en voel me meer op mijn gemak in de auto. Ik blijf aan mijn vorm werken om dichter bij Max [Verstappen] te komen."

Lees ook: Carlos Sainz: Het is een genoegen om met Leclerc en Pérez te vechten

Lees ook: Max Verstappen pakt historische tiende zege en wint op Monza

Lees ook: Oliver Bearman wint chaotische hoofdrace F2 in Monza

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden