Hamilton kan niet wachten tot de nieuwe W15 in 2024

door Shakyra van den Heuvel
hamiltonmercedes2023

Mercedes staat na de Grand Prix van Italië nog altijd op de tweede plaats van het constructeurs kampioenschap, maar beide coureurs zijn nog altijd niet tevreden met de auto van dit jaar. De W14, zoals de auto van Mercedes in 2023 heet, mist volgens Hamilton nog altijd de topsnelheid die de andere teams wel hebben. "We tellen de dagen af totdat we aan de nieuwe W15 kunnen gaan werken", zegt Hamilton bij Motorsport.com. 

Uiteraard zien we al het hele seizoen dat elk team het lastig vindt om de Red Bulls bij te houden gedurende de race. Achter Red Bull heeft Mercedes zijn positie in het kampioenschap verstevigt met een vijfde en zesde plek op het Autodromo Nazionale Monza. Tijdens de race vinden Russell en Hamilton het lastig om de topsnelheid bij te houden, maar ook tijdens de kwalificaties zien we wisselende resultaten. Vooral Hamilton heeft soms slechte resultaten, waar Russell er het maximale uit haalt. "Ik moet gewoon leven met de auto die we op dit moment hebben. We hoopten sneller te zijn, maar we tellen nu gewoon de dagen af tot het februari is", zegt Hamilton bij Motorsport.com. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@mercedesamgf1)

Temple of Speed

Op een circuit zoals in Monza, ook wel Temple of Speed genoemd, was het voor Mercedes nog een stukje lastiger. Het circuit kent veel rechte stukken waar een enorme topsnelheid bij hoort. Hamilton is een stuk positiever over het tweede deel van het seizoen, zo zegt hij bij Motorsport.com: "Singapore is high-downforce en als we de vleugel daarvoor gebruiken, zijn we meestal iets beter. In ieder geval niet zo slecht als hier". De volgende Grand Prix die op de agenda staat is in Singapore van 15-17 september. 

 

Lees ook: Alonso teleurgesteld door anonieme race in Monza

Lees ook: FIA bevestigt: Geen enkel team schuldig aan overtreden budgetcap 2022

Lees ook: Jeroen Mul in F1 aan Tafel: Pole position Sainz kwam niet als verrassing

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden