AlphaTauri vertrekt puntloos uit Japan

Yuki tsunoda Japan 2022

Alpha Tauri kende een teleurstellend weekend in Japan. Met P18 voor Gasly en P13 voor Tsunoda kent het team van Franz Tost Bull opnieuw een matig weekend. Het zusterteam van Red Bull staat op de negende plek in het constructeurskampioenschap.

De thuisheld kwam niet verder dan een dertiende plek, waarmee er geen einde komt aan puntloze reeks van Tsunoda. De 22-jarige coureur wacht al twaalf races op een puntenfinish. Pierre Gasly kende al een matige kwalificatie. De Fransman kwam als zeventiende over de finish, maar kreeg daarnaast ook nog een tijdstraf van twintig seconden vanwege te snel rijden onder een rode vlag situatie. 

Ook Yuki Tsunoda kon tijdens zijn thuisrace geen potten breken. De kleine Japanner begon de race als dertiende en eindigde de race op dezelfde positie. De AlphaTauri-coureur had zich meer van de race voorgesteld. "Ik had hier graag punten gescoord. Hoewel ik een paar mooie inhaalacties had, hadden we gewoon niet de snelheid vandaag om in de punten te eindigen."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Yuki Tsunoda/角田裕毅 (@yukitsunoda0511)

Gasly was woedend tijdens de race, omdat hij een tractor op de baan zag tijdens een safetycar situatie. Toen hij de tractor op het circuit naderde, gingen de lichten op rood. Door de regen was er weinig zicht en kon hij de tractor lastig ontwijken. In 2014 crashte Jules Bianchi ook op Suzuka na een botsing met een takelwagen. Bianchi overleed in 2015, na maanden in coma te hebben gelegen. "We weten allemaal wat er acht jaar geleden is gebeurd hier. Een tractor mag in deze omstandigheden nooit op de baan komen", zo laat hij weten tegenover F1.com.

 

Lees ook: Dit schreef de internationale media over Max Verstappens wereldtitel

Lees ook: Olav Mol over dominantie Verstappen: Niet normaal

Lees ook: Williams heeft wat te vieren in Japan

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden