AlphaTauri begrijpt niet wat er mis is met de auto

Pierre Gasly zaterdag Mexico 2022

De coureurs van AlphaTauri begrijpen maar niet wat er mis is met de auto. Door het weekend heen presteert de auto heel wisselvallig en tijdens de kwalificatie wisten de coureurs niet goed te presteren. Dit laten beide coureurs weten tegenover F1.com.

De auto van AlphaTauri presteert door het weekend heen erg wisselvallig. Ook zijn er al langere tijd problemen met de remmen van beide coureurs. Ze begrijpen niet waar de problemen vandaan komen, maar weten ook niet wat de oplossing is. Dit zorgt voor tegenvallende resultaten van Pierre Gasly en Yuki Tsunoda. Ze zijn dan ook niet tevreden met de dertiende en veertiende plek.

Last van verkeer

Yuki Tsunoda had last van het verkeer en de problemen met de auto. Door het verkeer kon hij geen goede out lap rijden en in combinatie met problemen met de remmen lukte het hem niet om een goede tijd neer te zetten. "Het verkeer was verschikkelijk. Q1 leek oké te gaan, maar in Q2 zwakte het af. Ik kon geen goede out lap rijden, waardoor mn banden niet goed op temperatuur waren. In de eerste sector had ik daardoor dan ook weinig grip", aldus Tsunoda. Die denkt dat als hij de ruimte had gehad om een goede out lap te rijden zijn kansen hoger lagen. "Als ik een goede out lap had gereden waren mn kansen hoger geweest. Het was dan nog steeds lastig om in Q3 goed te presteren, maar dan hadden we in ieder geval Q3 gehaald."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Te wisselvallig

Bij Pierre Gasly heerst er voornamelijk verwarring. Tijdens de vrije trainingen zaten ze er goed bij, maar in de kwalificatie totaal niet. "Ik ben een beetje in de war we zaten er tijdens de vrije trainingen goed bij. Daar waren we aan het vechten met Bottas die nu P6 heeft, wij zitten er ruim een seconde vanaf", aldus Gasly. Die er met het team alles aan gaat doen om antwoorden te vinden. "Ik begrijp het maar lastig waarom we zo veel problemen hebben. We gaan ermee aan de slag en gaan proberen om antwoorden te vinden. Ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen."

Lees ook: Dubbele Q3-verschijning voor Alpine

Lees ook: Geen grip en pace voor Aston Martin in kwalificatie

Lees ook: Guanyu Zhou: Lastig om een ritme te vinden

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden