Guanyu Zhou: Lastig om een ritme te vinden

Guanyu Zhou vrijdag mexcio 2022

Guanyu Zhou heeft moeite om een ritme te vinden met de auto. Het hele weekend kampt hij al met problemen aan de auto en ook de kwalificatie ging niet zoals gewenst. Zhou start de race vanaf de twaalfde plek. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Het hele weekend verloopt het al niet goed voor Guanyu Zhou. In elke sessie had hij wel last van problemen aan zijn auto waardoor hij moeite heeft met het vinden van een ritme. Waar Valtteri Bottas laat zien wat hij allemaal met de potentie van de auto kan, blijft Zhou een beetje achter. Hij voelt zich ook nog niet comfortabel genoeg in de auto.

Ritme vinden

In elke sessie kwam Zhou wel tijd te kort. Door aanhoudende problemen heeft Zhou vaak in de pitbox gestaan of kwam zijn sessie wel vroegtijdig tot een einde. Hierdoor heeft hij moeite om mee te komen met de rest. "Het is een lastig weekend. We komen totaal niet mee met de andere coureurs, zelfs niet met Bottas. Die wel hard weet te gaan met de Alfa Romeo", aldus Zhou. Die door die problemen merkt dat hij geen ritme heeft opgebouwd en daar nu hinder van ondervindt. "Door de problemen was het lastig om een ritme te vinden. Ik heb mn best gedaan, meer kon ik niet doen. In principe was de auto in een positie om door te gaan naar Q3."

Guanyu Zhou on track vrijdag Mexico 2022
Foto: (Xavi Bonilla/DPPI)

oncomfortabel

Waar Valtteri Bottas comfortabel in de auto zit heeft Zhou precies het tegenovergestelde. De Chinees voelt zich fijner op de full wets in plaats van de slicks en dat is geen goed teken. "Ik voel me nog niet echt comfortabel. Ik voel me op de full wets comfortabeler dan op de slicks", vertelt de Alfa Romeo coureur. Hij deed er alles aan om tijdens de kwalificatie een schone ronde eruit te persen, maar een fout is hier snel gemaakt. "Op deze baan met deze condities is het zo makkelijk om een fout te maken. In de kwalificatie ging ik wel voor schone rondes, maar dat was zo lastig."

Lees ook: Williams stap terug in kwalificatie Mexico

Lees ook: Valtteri Bottas: Voel me erg comfortabel in de auto

Lees ook: Sergio Pérez verklaart pijnlijke kwalificatie: Elektrisch probleem

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden