Valtteri Bottas: Voel me erg comfortabel in de auto

Valtteri Bottas Mexico 2022

Valtteri Bottas voelt zich erg comfortabel in de auto. Dat komt mede doordat de Alfa Romeo genoeg pace heeft om te vechten voor de punten. Bottas start de Grand Prix van Mexico vanaf de zesde plek en splitst daarmee de Ferrari's. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Valtteri Bottas rijdt het hele weekend al sterke rondes en ook tijdens de kwalificatie wist hij goed mee te komen met de rest. Hij stroomt zelfs door naar Q3 en daar weet hij de zesde tijd te noteren. Hiermee splitst hij beide Ferrari's en start hij vanuit de top 10. Hij voelt zich dan ook erg comfortabel in de auto. 

Sterke pace

Het hele weekend noteert Bottas sterke tijden en is hij elke sessie wel in de top 10 geëindigd. Volgens de Fin komt dat door de sterke pace die de auto heeft. "De pace is al het hele weekend goed. We wisten dat we waarschijnlijk in de top 10 zouden eindigen, maar het was toch afwachten hoe de andere teams met hun pace zaten", aldus Bottas.

Twee races geleden bracht Alfa Romeo updates aan de auto. Die leken weinig te doen, tot nu. "Het hele weekend functioneert de auto geweldig. We hebben zelfs door het weekend heen wat gewonnen. Wellicht dat de updates die we twee races terug hebben toegepast hier goed werken."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Valtteri Bottas (@valtteribottas)

Comfortabel

Doordat de auto goed functioneert voelt Bottas zich erg comfortabel in de auto en dat resulteert in goede resultaten. "Ik voel me erg comfortabel in de auto. Hierdoor waren het dan ook goede kwalificatierondes en dan met name mijn laatste ronde in Q3", vertelt de Fin. Die zeker voor de punten wil gaan strijden als het erop aan komt. Hij denkt dan ook dat de Alfa Romeo de beste pace van het middenveld heeft. Het enige wat hij nodig heeft om die punten daadwerkelijk te kunnen scoren is een schadevrije eerste ronde. "In de long runs is de pace er ook, die is waarschijnlijk de beste van het middenveld. Het enige wat we nodig hebben is een schadevrije eerste ronde. Hopelijk hebben we daarna een goede race om punten te scoren."

Lees ook: Sergio Pérez verklaart pijnlijke kwalificatie: Elektrisch probleem

Lees ook: Lewis Hamilton: Lange weg naar eerste bocht

Lees ook: George Russell: We verdienden meer

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden