Dramatische zaterdag Ferrari in Mexico

220034-scuderia-ferrari-japanese-gp-saturday

De kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico is slecht verlopen voor Ferrari. Beide coureurs hadden grote moeite met de auto en kwamen niet verder dan plek vijf en zeven.

"Het was een gevecht", aldus Carlos Sainz tegenover F1.com. "Het zag er van buiten misschien ook zo uit, maar het was echt vechten. Ik weet niet eens waar het aan ligt, de banden of de hoogte waar we hier zitten. De auto is echt niet competitief genoeg. We moeten nu ons focussen op de race."

Leclerc kampte met motorproblemen

Charles Leclerc had het ook lastig tijdens de kwalificatie. "Het was inderdaad lastig, maar we hebben een probleem. Het is in de motor, we moeten onderzoeken waar het zit. Op de rechte stukken merkte ik het probleem voornamelijk. De hoeveelheid dat ik het gaspedaal indrukte kwam niet overeen met de snelheid die de motor gaf."

Geen hoge verwachtingen

Sainz ziet de kansen voor zondag niet bijzonder hoog in. "Het is lastig. We zullen niet de snelste zijn. De auto is zo onvoorspelbaar. Als ik al mijn snelste sectoren zou neerzetten was ik de snelste, maar door de onvoorspelbaarheid is het lastig. Het zal een groot gevecht worden in de race."

Leclerc hoopt dat de motorproblemen verholpen kunnen worden, anders ziet ook de Monegask zijn kansen somber in. "Als het verholpen is, dan kunnen we een goed resultaat halen. Daar ben ik zeker van. Lukt het niet, dan wordt het heel lastig."

Lees ook: George Russell: We verdienden meer

Lees ook: Max Verstappen: Geweldig om hier op pole te staan

Lees ook: Verstappen start Grand Prix van Mexico vanaf pole position

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden