Williams stap terug in kwalificatie Mexico

Albon F1 België 2022 1

Het team van Williams kijkt terug op een teleurstellende kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Beide coureurs vlogen er in Q1 uit en kwamen niet verder dan plek negentien en twintig.

Waar Nicholas Latifi in de Verenigde Staten het idee had wat dichterbij te zijn gekomen, was het in Mexico weer een kansloze missie voor de Canadees. "De auto voelde het best in de eerste training. Dat is verbazend, zeker op een baan als deze. We gingen het hele weekend alleen maar slechter rijden. Het hielp niet dat de tweede set banden het moeilijker maakte en dat ik ook nog snelheidsproblemen had."

Onhandelbare auto

Ook Alexander Albon is erg teleurgesteld met zijn kwalificatie. "Het was echt allemaal niet goed", aldus de Thai in gesprek met F1.com. "De laatste run deed ik alles hetzelfde als de ronde ervoor en toch had ik enorm overstuur. Het is erg moeilijk om het randje met de auto op te zoeken. Q2 halen zou lastig worden, zeker omdat de grip van de derde training ineens weg was."

Verwachtingen laag

Latifi ziet het zondag een lastige race worden. "De verwachtingen voor het weekend waren niet hoog. We gaan ons best doen, maar gezien de neerwaartse spiraal dit weekend zal het wel eens erg lastig worden."

Albon heeft ook geen goed bericht voor de hopende Williams fans. "De hitte die komt maakt het lastig, dat zagen we vandaag al. We moeten hopen op iets moois, maar of dat gaat lukken is zeer de vraag."

Lees ook: George Russell: We verdienden meer

Lees ook: Max Verstappen: Geweldig om hier op pole te staan

Lees ook: Sergio Pérez verklaart pijnlijke kwalificatie: Elektrisch probleem

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden