Geen grip en pace voor Aston Martin in kwalificatie

Aston Martin pitstraat mexico 2022

Aston Martin heeft moeite met het vinden van grip en pace op het circuit in Mexico. Sebastian Vettel had voornamelijk last van weinig grip. Voor Lance Stroll was vooral het gebrek aan pace een probleem. Dit laten ze weten tegenover F1.com

Vorig raceweekend leek de Aston Martin de verrassing te zijn. Echter, zijn ze dit weekend een van de slechtere teams. Beide coureurs klaagde over de grip en pace die ze niet hebben. Sebastian Vettel kwalificeerde zich als zeventiende, maar door de gridstraf van Kevin Magnussen start hij als zestiende. Lance Stroll kwalificeerde zich als achtiende, maar door een gridstraf van drie plekken start hij achteraan. 

Geen pace

Lance Stroll is de coureur die het meeste last had van de pace van de Aston Martin. Niet alleen tijdens de kwalificatie was er geen pace, maar het hele weekend al niet. Dat zorgt voor frustratie bij de Canadees. "De kwalificatie voelde niet goed aan. Dat komt omdat we het hele weekend al geen pace hebben. Dat is frustrerend, maar we kunnen er verder niks mee", aldus Stroll. De omstandigheden van deze baan zijn lastig, maar volgens Stroll hebben die niks te maken met het missen van de pace. "We zijn niet competitief genoeg en dat heeft niks te maken met de omstandigheden van deze baan."

Aston Martin zaterdag Mexico 2022
Foto: Aston Martin F1 team (LAT Images)

Geen grip

Sebastian Vettel klaagde over het missen van grip. Toch kan hij er nog wel grapjes over maken. "Als je grip vindt stuur het alsjeblieft naar ons, om een of andere reden is de grip namelijk ontsnapt dus proberen we hem te vinden", grapt Vettel. Hij wil de kwalificatie dan ook snel vergeten en met een schone lei en goede moed aan de race beginnen. "Gelukkig beginnen we de race met een schone lei en goede moed. Ondanks dat het pijn doet dat we tijdens de kwalificatie zo langzaam waren en zo ver achteraan starten, gaan we gewoon focussen op het goed rijden van de race."

Lees ook: Guanyu Zhou: Lastig om een ritme te vinden

Lees ook: Valtteri Bottas: Voel me erg comfortabel in de auto

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Mexico: VT3 & Kwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden