AlphaTauri presenteert nieuwe AT04

AlphaTauri car launch 2023

AlphaTauri heeft afgelopen nacht de nieuwe AT04 gepresenteerd. Dit gebeurde, samen met de coureurs Nyck de Vries en Yuki Tsunoda, in New York. Door de nieuwe sponsor Orlen zijn er rode accenten te zien op de auto.

Ter voorbereiding van het nieuwe seizoen lanceert elk team de nieuwe livery voor dat seizoen. Zaterdag was het de beurt aan het team van AlphaTauri. Nyck de Vries en Yuki Tsunoda deden dit in New York, maar presenteerde deze een stuk sneller dan het moederbedrijf Red Bull. Doordat AlphaTauri een sponsordeal heeft met Orlen zijn er rode accenten bij gekomen op de auto. Ook is het logo van AlphaTauri een stuk groter op de auto geplaatst. De auto heeft hiermee een volledig andere look dan die van 2022, ondanks dat de witte en donkerblauwe kleur hetzelfde zijn gebleven. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Tweede Nederlandse coureur

Doordat Pierre Gasly verhuist is naar Alpine is er plek vrijgekomen bij AlphaTauri. Dit seizoen zullen we daar de Nederlandse Nyck de Vries in actie zien. Hiermee wordt hij de tweede Nederlandse coureur actief in de Formule 1, samen met Max Verstappen. De Vries heeft lang moeten wachten op een plek in de felbegeerde Formule 1. Maar doordat hij tijdens zijn invalbeurt bij de Grand Prix van Italië indruk wist te maken, is hij uiteindelijk toch in de Formule 1 beland. 

Lees ook: De titelkandidaten in de Formule 2 en Formule 3

Lees ook: McLaren en Honda praten weer over samenwerking

Lees ook: Fernando Alonso: Ik wil iedereen verslaan

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden