Alpine coureurs: blij met dubbele punten finish, maar streven naar meer

Alpine-brazilie-_21_Brazilian_Grand_Prix_Sunday_5th_November_2023_Sao_Paulo_Brazil

Tijdens de Grand Prix van Brazilië slaagde het Alpine-team erin om met beide auto's in de punten te eindigen. In de sprint op zaterdag waren ze niet succesvol, maar in de race slaagden beide Franse coureurs erin punten te behalen. Esteban Ocon eindigde op de tiende plaats, terwijl Pierre Gasly de zevende plaats wist te bemachtigen.

Ondanks dat het Alpine-team buiten de punten viel tijdens de sprintrace, begonnen ze optimistisch aan de zondagrace. Esteban Ocon startte de race vanaf de veertiende plaats, gevolgd door Pierre Gasly op de vijftiende plek. "Het was een ongelooflijke race, en ik ben erg blij met het werk dat we als team dit weekend hebben verricht. We hebben ervoor gekozen om de afstelling van de auto tijdens de kwalificatie aan te passen om onze kansen in de race te verbeteren en wat meer snelheid op de rechte stukken te krijgen. Vanaf de 15e plaats heb ik 8 posities gewonnen en ben ik lange tijd in een groep geweest met Carlos, de Mercedessen en de Aston Martin. Het was een van onze beste races van dit seizoen. We hadden goed bandenbeheer, goede pitstops en een sterke strategie, en het resultaat voor het team was over het algemeen positief, met Esteban op de 10e plaats en ikzelf op de 7e plaats," vertelde Gasly bij F1.com. Gasly verdiende zes punten voor het team in zijn race op het circuit van São Paulo.

 

 

Problemen voor Ocon

Esteban Ocon kende een moeilijker weekend in Brazilië. Tijdens de sprint shootout crashte hij met zijn Alpine. Het team slaagde erin de auto te repareren voor de sprintrace, waar Ocon in de buurt van zijn teamgenoot eindigde. Op zondag ondervond Ocon opnieuw problemen, maar ondanks dit slaagde hij erin een punt te scoren voor het kampioenschap. "Het was een lastige race, we hadden te maken met problemen in het algemeen. We hadden aan het begin een probleem met de koppeling, al de tweede keer dit weekend, wat ons wat tijd kostte. Daarna was de bandenslijtage buitengewoon hoog, net als gisteren, en het leek erop dat we meer moeite hadden dan de andere auto's om de banden te behouden. We moesten twee tot drie pitstops maken in vergelijking met de anderen die er met twee konden volstaan. We hebben weliswaar een kleine beloning gekregen, wat iets is, maar niet goed genoeg," verklaarde Ocon bij F1.com.

Het Alpine-team lijkt de afgelopen races zijn ritme teruggevonden te hebben en vaker in de strijd te zijn voor puntenposities. "Ik denk dat het te maken heeft met begrip en communicatie met het team. De manier waarop we samenwerken wordt elke week beter. Ik ben pas aan het begin van het jaar bij het team gekomen, en het voelt nog steeds als gisteren. Het lijkt erop dat we als team steeds sterker worden, en dat is erg positief om te zien. Hopelijk kunnen we volgend seizoen over een nog sterker pakket beschikken en mikken op nog betere resultaten," vertelde Gasly in zijn gesprek met F1.com.

Alpine kan rekenen op de zesde plaats in het constructeurskampioenschap, met nog slechts twee races te gaan zijn er geen bedreigingen meer om deze positie vast te houden.

 

Lees ook: Alonso: Ik dacht dat het niet meer ging lukken met Pérez

Lees ook: Verstappen wint ook GP São Paulo, 17e overwinning van het seizoen

Lees ook: Oscar Piastri: Het was een eenzame race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden