Alpine-coureurs pessimistisch na Silverstone: ''Een weekend om snel te vergeten''

pierre gasly silverstone 2024

Alpine-coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly hebben een lastig raceweekend in Silverstone achter de rug. Pierre Gasly werd het hele weekend achtervolgd door gridstraffen en kon tot overmaat van ramp niet starten aan de race vanwege problemen met de versnellingsbak. Esteban Ocon finishte als zestiende in Silverstone stelt dat het team van Alpine dit weekend 'alleen maar verkeerde beslissingen' heeft genomen.

Esteban Ocon startte de regenachtige Grand Prix van Groot-Brittannië als achttiende en finishte uiteindelijk als zestiende. Ocon is allesbehalve tevreden over de performance van het team in Silverstone. ''Sinds het begin van dit weekend hebben we eigenlijk alleen maar verkeerde beslissingen genomen over de auto en de strategie. Toen de baan geschikt was voor slicks, reden wij op de inters en toen de baan geschikt was voor inters, stonden we op de slicks. Toen de baan geschikt was voor lage downforce, reden wij met hoge downforce. Dit weekend is van begin tot eind heel moeilijk geweest, er valt niets van te leren. We moeten ons gewoon concentreren op de volgende race en dit raceweekend vergeten'', vertelt de Fransman bij F1.com.

DNS voor Pierre Gasly

Voor Pierre Gasly was de race al voorbij voordat hij begon. Aan het eind van de formatieronde werd de Fransman naar binnen geroepen vanwege problemen. Gasly kon de Grand Prix van Groot-Brittannië uiteindelijk niet starten vanwege problemen met de versnellingsbak. De Alpine-coureur baalt dat hij niet heeft mee kunnen doen aan de race, zo deelt hij met F1.com. ''We wisten dat ons weekend pas op zondag zou beginnen vanwege de gridstraf voor het vervangen van de motor en de batterij, dus we wisten dat het weekend gecompromitteerd zou worden. In een race zoals deze, waar het regent en van alles mogelijk is, hoop je toch dat je er alsnog iets uit weet te halen. Dit is absoluut niet ideaal.''

Lees ook: Waarom gebruiken Formule 1-teams aerorakes en flow-vis?

Lees ook: Horner over Pérez: "Situatie wordt onhoudbaar"

Lees ook: VCARB-coureurs beleven opnieuw lastig weekend

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden