Alpine: Gemengde resultaten in Austin

Rd_19_United_States_Grand_Prix_Sunday_22nd_October_2023_Circuit_of_the_Americas_Austin_Texas_USA

Pierre Gasly wist dit weekend in Texas maar liefst tien punten te verdienen voor het Alpine-team. Hij eindigde de race op zondag op de achtste plaats. Door de diskwalificatie van Hamilton en Leclerc schoof hij zelfs op naar de zesde plaats. Het was echter een minder goed weekend voor Esteban Ocon, die zich in de zevende ronde na een aanraking met Piastri moest terugtrekken uit de race.

Het Alpine-team begon het weekend sterk door tweemaal Q3 te halen tijdens de kwalificatierondes. Met de punten die Gasly binnenhaalde in Austin, verstevigde het team zijn zesde positie in het constructeurskampioenschap. Gasly deelde zijn tevredenheid: "Ik ben erg blij met het hele weekend, het was het meest complete weekend van het jaar. We hebben absoluut het maximale uit het weekend weten te halen. Het was een goede tijd in Texas, en hoewel ik graag had willen vechten met de coureurs voor ons, rijden zij gewoon in een hogere klasse," vertelde de Fransman aan F1.com. "Het team heeft uitstekend werk geleverd, en ik denk dat ze tevreden kunnen zijn met de prestaties die we hebben neergezet. Als we volgend jaar terugkomen, hopen we een beter totaalpakket te kunnen bieden," voegde hij eraan toe.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

 

 

Opnieuw een DNF voor Ocon

Esteban Ocon kende opnieuw tegenslag op het Circuit of the Americas. Na een aanraking met Oscar Piastri in de openingsfase van de race ontstond schade aan de sidepod van zijn Alpine, wat leidde tot vroegtijdige uitval voor zowel Ocon als Piastri. Ocon deelde zijn teleurstelling: "Het was een ongelukkige zondag, en dat is dit seizoen helaas al vaker gebeurd. Het is frustrerend omdat dit ons punten kost, maar we maakten opnieuw een goede start en wonnen enkele plaatsen, net als gisteren. We boeken hier goede vooruitgang, wat positief is. Helaas raakte ik daarna Oscar, en we moesten allebei stoppen. Zodra ik de aanraking voelde, merkte ik dat er iets mis was in de volgende paar snelle bochten. Ik hoopte dat het slechts een nare droom was, maar dat was niet het geval. Het is erg jammer, want ik denk dat er vandaag punten te behalen waren," vertelde Ocon aan F1.com. "Maar over een paar dagen kunnen we weer racen en snel verdergaan."

 

Lees ook: Hamilton en Leclerc gediskwalificeerd na GP Amerika

Lees ook: Verstappen: Spannender einde dan verwacht

Lees ook: Sainz tevreden met P4: We hebben gemaximaliseerd wat we konden doen vandaag

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden