Alpine overweegt om klantenteam te worden in 2026

door Jesse Janssen
BWT Alpine F1 Team - 2024 Formula 1 Monaco Grand Prix, vrijdag-ocon

Het Franse team overweegt om over te stappen op een andere motor en Renault achter zich te laten. Dit blijkt uit de gesprekken die het team voert met rivalen over een klantenmotor.

Alpine voert gesprekken met fabrieksteams over een rol als klant. Dit betekent dat de Franse renstal waarschijnlijk in de toekomst niet meer zal rijden met een Renault-motor. De huidige Renault-motor mist snelheid ten opzichte van de concurrenten en Renault heeft geen zekerheid dat het in de volgende generatie van turbo hybrids in 2026 beter gaat. Daarom vraagt het team zich af of de grote investering in het produceren van een eigen motor wel essentieel is.

Waar kan Alpine aankloppen voor een motor?

Er wordt naar alle waarschijnlijkheid nu een plan gemaakt voor Renault om te stoppen met werken aan een eigen motor voor 2026 en om in plaats daarvan Alpine klaar te maken om een klantenteam te worden. De meest logische optie (die geen fabrieksstrijd met Renault zou opleveren) zou zijn om motoren van Red Bull aan te schaffen. Echter heeft Red Bull het al moeilijk met twee teams van een motor te voorzien in 2026 (Red Bull en VCARB), dus Alpine past daar moeilijk tussen. Christian Horner, teambaas van Red Bull, zei hierover het volgende: "We moeten onszelf eerst vestigen, daarna hebben we de capaciteit om meer teams van een motor te voorzien."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door BWT Alpine F1 Team (@alpinef1team)

Als Red Bull niet lukt, zou de volgende logische optie Mercedes zijn. Dankzij de switch van Aston Martin naar Honda heeft het team een plekje vrij. Deals met McLaren en Aston Martin laten zien dat de Duitse fabrikant niet bang is om andere automerken van motoren te voorzien, ze zien namelijk geen commercieel nadeel aan hun deals in de Formule 1. Als het Alpine niet lukt om een overeenkomst te sluiten met een ander team voor een motor, gaat een van de leveranciers toch motoren leveren aan het Franse team. Dit moet volgens de regels van de F1. Waarschijnlijk wordt dit Honda, het is namelijk de enige leverancier zonder een tweede klantenteam in 2026.

 

Lees ook: Toto Wolff over Sainz: "Hij doet het super"

Lees ook: Oliver Bearman rijdt eerste vrije training in Spanje

Lees ook: Ferrari wint de 24 uur van Le Mans, de Vries tweede

door Jesse Janssen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden