Alpine wil ondanks gebrek aan snelheid graag punten pakken

jm2123oc331

Door een slipstream van teamgenoot Fernando Alonso kon Esteban Ocon zich op de elfde plek kwalificeren voor de Grand Prix van Amerika. Beide coureurs vertellen tegenover Ziggo Sport dat het moeilijk zou zijn om in de top tien te kwalificeren. Alonso moet sowieso achteraan starten wegens een gridstraf voor een motorwissel.

"Het is duidelijk dat we niet snel zijn dit weekend", zegt Ocon na afloop van de kwalificatie tegenover Ziggo Sport. "We rijden niet waar we willen zijn. Fernando en ik hebben moeite met de auto." Hij vertelt dat de Alpine nooit in de strijd zat om in de top tien te kwalificeren en dus is hij tevreden met een elfde plaats. De Fransman bedankte het team na het einde van Q2 voor het teamwerk, daarmee doelt hij op de slipstream die hij van Alonso kreeg.

Gridstraf Alonso

Fernando Alonso had een andere aanpak in de kwalificatie met de gedachte dat hij sowieso achteraan moet starten. Hij zegt dat de Grand Prix van Amerika de beste plek was om de motorwissel te doen, het geeft dan ook niet dat ze niet competitief zijn dit weekend. Hij is in ieder geval nog steeds gemotiveerd om in de punten te proberen te rijden. "We missen nog steeds een beetje snelheid, maar Esteban kan tijdens de race in de punten rijden en hopelijk ik ook", zegt de Spanjaard.

Beide Alpine-coureurs staan er positief in en proberen het beste uit de auto te halen. De punten voor Ocon liggen dichtbij en Alonso zegt dat hij met een beetje hulp van de coureurs voor hem ook dicht in de buurt van de punten kan rijden. "We zijn maar één plaats verwijderd van de punten en we starten op mediums wat anders is dan de mannen voor me dus het ziet er goed uit."

Lees ook: Lando Norris: “Ferrari’s zullen in de weg zitten”

Lees ook: Hülkenberg: “Formule 1 gaat niet lukken, IndyCar interessant”

Lees ook: Top & Flop: Grand Prix van Amerika VT3 en kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden