Antonio Giovinazzi: “Een race om snel te vergeten”

Giovinazzi-Oosternijk

Antonio Giovinazzi wist afgelopen weekend geen punten te pakken voor Alfa Romeo. De Italiaan eindigde de Grand Prix van Oostenrijk als veertiende. Na contact in de eerste ronde en een penalty van vijf seconden werd het een lastige race voor de coureur met startnummer 99.

Antonio Giovinazzi werd vorige week in de rondte getikt in de openingsronde van de Grand Prix van Stiermarken. Voor de tweede keer op rij reed de Formule 1 op de Red Bull Ring. Giovinazzi hoopte op revanche in Oostenrijk. Helaas voor hem ging het niet zoals hij had gehoopt. Net als tijdens de Grand Prix van Stiermarken had Giovinazzi contact in de eerste ronde, dit keer met Esteban Ocon. De Alfa Romeo-coureur moest naar binnen en verloor een aantal posities. Tijdens de safety car zou hij iemand ingehaald hebben, hiervoor kreeg hij een straf van vijf seconden. Een goed resultaat in de race werd erg lastig.

Giovinazzi liet aan Ziggo Sport weten dat het een race was om snel te vergeten. “Ik had contact met Ocon in bocht drie, daardoor moesten we naar binnen.” Of de straf van vijf seconden terecht is, durft hij niet te zeggen. “Ik moet dat eerst goed nakijken met het team.”

Lees ook: Olav Mol: “Denk dat ze zich bij Mercedes achter de oren krabben”

Lees ook: Coureurs moeten naar stewards na negeren dubbele gele vlag

Lees ook: Max Verstappen blij voor team met overwinning Spielberg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen