Aston Martin baalt van magere punten

Vettel Stroll Aston Matin Brazilie

Aston Martin heeft dankzij Lance Stroll en mager punt binnengehaald in Brazilië. Sebastian Vettel eindigt in beide races van dit weekend net buiten de punten. Stroll en Vettel maken zich vooral zorgen om de strijd met Alfa Romeo in het constructeurskampioenschap. 

Tweemaal dit weekend heeft Vettel nipt naast de punten gegrepen. De Duitser ziet wel in waarom de race niet zo verliep als gehoopt: "We zijn aan de late kant binnengekomen. Daarmee hebben we posities verloren. Daarna kwamen we in verkeer terecht, zonder vrije lucht. Aan het einde stonden we op de verkeerde banden. Dus we hebben er niet veel aan kunnen doen, maar we zijn wel buiten de punten geëindigd." Maar het missen van punten is vooral zuur als het team kijkt naar het kampioenschap, waarin ze met één race te gaan moeilijk nog een plekje kunnen klimmen. "We hadden vandaag in de punten moeten eindigen. Alfa [Romeo] heeft nu meer punten gehaald dan wij." Daarmee doelt hij op Valtteri Bottas, die als negende is gefinisht. 

Stroll Zhou Brazilie

Foto: Aston Martin F1 Team

Einde werd beter

Ook Lance Stroll houdt zich bezig met het kampioenschap. "Het is fijn om een punt te scoren, maar Alfa Romeo heeft meer punten gehaald. Het is een spannend gevecht met hen." In het kampioenschap van de constructeurs staat Alfa Romeo slechts vijf punten voor op Aston Martin. Vooral het begin van de race verliep niet soepel voor Stroll, later werden zijn prestaties alsmaar beter. "De medium band werkte niet goed in de eerste stint. We hebben iets gedaan aan de balans en daardoor waren we op de zachte band veel competitiever tegen het einde", aldus Stroll tegenover F1.com.

Lees ook: Haas mist punten in hoofdrace Brazilië

Lees ook: Rob van Someren en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Brazilië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen