Haas mist punten in hoofdrace Brazilië

Magnussen Haas Japan

De coureurs van Haas hebben niet de race gereden die zij voor ogen hadden. Kevin Magnussen werd in de eerste ronde uitgeschakeld door een incident met Daniel Ricciardo. Mick Schumacher is de race als dertiende geëindigd, maar had gehoopt punten te scoren.

Na de sprintrace zag het er nog goed uit voor Magnussen en Schumacher. Magnussen had het laatste punt bij deze race in handen, op de achtste plek. Mick Schumacher startte als twintigste, maar is uiteindelijk als twaalfde over de streep gekomen. Deze startposities voor de hoofdrace op zondag zouden een goed begin zijn. 

Van korte duur

Maar in de race zelf pakte het allemaal anders uit dan verwacht. Magnussen werd in de eerste ronde van de race uitgeschakeld, nadat hij werd geraakt door Daniel Ricciardo. De twee lagen uiteindelijk samen naast de baan. Ondanks het teleurstellende resultaat, neemt hij het Ricciardo niet kwalijk: "Danny [Ricciardo] heeft het niet expres gedaan. Maar daar hebben we natuurlijk niets aan. We gaan door." Na de topstart van dit weekend, met een pole position op vrijdag, is het voor Magnussen erg balen dat hij niet deel heeft kunnen nemen aan deze race. "Ik had graag deelgenomen aan deze race. Onze auto's hadden het hele weekend goede pace. Het is wat het is", verklaart hij tegenover F1.com.

Magnussen Ricciardo crash Brazilie

Foto: Haas F1 Team Media (LAT Photo)

Banden cruciaal

Mick Schumacher heeft de race wel uitgereden, maar heeft niet het resultaat behaald dat hij van tevoren had gehoopt. Gedurende de race werd duidelijk dat de banden anders reageerden dan verwacht: "De medium band leek voor ons niet te werken. We hadden veel moeite met de achterbanden. Op de rode band voelde ik me competitiever. Misschien zijn we op de eerste stint te lang doorgegaan." Schumacher refelecteert op zijn gehele jaar bij Haas, dat minder goed verloopt dan gepland. En met de onzekerheid voor volgend seizoen, zijn de huidige resultaten extra belangrijk. "Soms is het jouw jaar en soms niet. Ik denk dat dit niet mijn jaar is geweest. Maar we hebben nog één race te gaan, dus daar gaan we ons best doen", aldus de Duitser.

Mick Schumacher Brazilie

Foto: Haas F1 Team Media (LAT Photo)

Lees ook: Rob van Someren en Olav Mol te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Carlos Sainz: We moeten de schade beperken

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden