Carlos Sainz: We moeten de schade beperken

Carlos Sainz zaterdag sprint Brazilië 2022

Carlos Sainz wordt derde na een spannende Grand Prix van Brazilië. Hij had liever een gevecht met de Mercedessen gezien, maar hij moet de schade beperken. Volgens Sainz is de Mercedes sneller dan Ferrari en Red Bull. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Carlos Sainz startte na een gridstraf op de zevende plek, hij is uiteindelijk als derde over de finish gekomen in Brazilië. Tijdens de race gebeurde er heel veel, ook voor de Spanjaard. Die een gevecht met de Mercedes wel had zien zitten, maar hij moet de schade beperken. De Ferrari coureur gelooft erin dat de Mercedes nu sneller is dan Ferrari en Red Bull. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Driestopper

Dat de bandendegradatie hoog is bij de Ferrari is algemeen bekend, maar op het circuit leek hij ook aan de hoge kant. In eerste instantie zat Sainz op een tweestopper, maar door een tear-off in zijn achterrem werd dat al snel een driestopper. Tot ergenis van Carlos Sainz. "Over het algemeen was het een goede race. We hadden wel problemen met de remmen die in de fik stonden dus we moesten vroeg naar binnen en zaten daardoor op een driestopper", aldus Sainz. 

Na de driestopper en de safety car was het voor Sainz pushen naar die derde plek. Alleen Sergio Pérez zat hem daarin in de weg. Toen eenmaal die horde was genomen was het pushen tot het einde. "Na de laatste pitstop was het pushen naar het de derde plek. Alleen Pérez stond nog in de weg. Toen ik hem eenmaal had ingehaald moest ik de positie verdedigen."

Snellere Mercedes

Mercedes is het hele weekend al pijlsnel en laat zien dat ze nog niet klaar zijn. Sainz geeft dan ook toe dat voor hun de laatste race gaat bestaan uit de schade beperken. "De Mercedes was te snel voor mij om op een hogere positie te eindigen. We zijn nu in een defensieve modus en we moeten de schade beperken", vertelt de Spanjaard. Die gelooft dat de Mercedes nu sneller is dan Ferrari en Red Bull. "Mercedes is sneller dan dat wij zijn en sneller dan Red Bull. We geloven dat ze ook in Abu Dhabi gaan winnen, dat zien we liever niet gebeuren."

Lees ook: George Russell pakt eerste F1-overwinning: Ik ben super trots

Lees ook: Lewis Hamilton blij met 1-2 finish: Hard voor gewerkt

Lees ook: George Russell wint enerverende Grand Prix van Brazilië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden