Lewis Hamilton blij met 1-2 finish: Hard voor gewerkt

Lewis Hamilton Sao Paulo

Lewis Hamilton is als tweede over de finish gekomen na de Grand Prix van Brazilië. Enkel zijn teamgenoot is voor de Brit geëindigd. Hamilton is erg blij met het resultaat dat als team is behaald. Iedereen binnen het team heeft hard gewerkt om een 1-2 finish mogelijk te maken. 

Lewis Hamilton ving de race als tweede aan, dankzij een gridstraf van Carlos Sainz. Het is hem niet gelukt om voor George Russell te eindigen, die hierdoor zijn eerste overwinning in de Formule 1 heeft behaald. Hamilton geeft aan erg blij te zijn voor zijn teamgenoot: "Ik wil George [Russell] feliciteren met de geweldige race die hij heeft gereden. Hij heeft het echt verdiend."

Teamspirit

Maar buiten dat is hij ook erg trots op zijn eigen resultaat. De combinatie van de overwinning en de tweede plek is iets waar het team van Mercedes het hele jaar al van droomt. "Ik ben trots op het team, ook in de fabriek. Dit is een geweldig resultaat. We hebben dit jaar zo hard gewerkt voor een 1-2 finish en voor een overwinning. Iedereen heeft dit écht verdiend", zo laat hij direct na de race weten tegenover Felipe Massa. Voordat Hamilton de vraag krijgt, laat hij zich kort maar krachtig uit over het incident met Max Verstappen: "Wat kan ik verder nog zeggen? Je weet hoe het zit met Max."

Tweede thuis

Eerder deze week is Hamilton uitgeroepen tot ereburger van Brazilë. Hij is daarom ook erg lovend over het Braziliaanse volk en de fans die hij is tegengekomen. "Ik heb hier een van de beste weken van mijn leven gehad. Iedereen is zo blij om hier te zijn en ik ben zo warm ontvangen. Ik heb zin om hier weer terug te komen, hopelijk ook voor wat vakanties in de toekomst", aldus Hamilton.

Lees ook: George Russell pakt eerste F1-overwinning: Ik ben super trots

Lees ook: George Russell wint enerverende Grand Prix van Brazilië

Lees ook: Lando Norris gaat na zware sprint voor punten in hoofdrace

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden