Lewis Hamilton tot ereburger van Brazilië uitgeroepen

Hamilton-Brazilie-2021

Lewis Hamilton is maandag uitgeroepen tot ereburger van Brazilië. In de aanloop naar de Grand Prix van Brazilië heeft het Huis van Afgevaardigden van het Braziliaanse Nationale Congres hem de titel gegeven. Hamilton draagt zijn ereburgerschap op aan Aryton Senna, de geboren Braziliaan. 

Lewis Hamilton is in aanloop van de Grand Prix van Brazilië uitgeroepen tot ereburger van Brazilië. De Brit heeft veel affiniteit met het land en het voelt voor hem als een tweede thuis grand prix, naast die van Groot-Brittannië. Hamilton heeft al drie keer de Grand Prix van Brazilië gewonnen, vooral die van 2021 is de Brazilianen bij gebleven. Al in juni werd er door het Huis van Afgevaardigden over gestemd. Maandag was de ceremonie om Hamilton de titel te geven, die hij overigens opdraagt aan Aryton Senna. 

"Voel me een van jullie"

Hamilton praat al langer over een ereburgerschap in Brazilië en die droom is nu uitgekomen. Hij voelt zich naar eigen zeggen nu een van de brazilianen door zijn ereburgerschap. "Ik voel mij nu echt een van jullie, bedankt daarvoor. Ik heb zo veel goede herinneringen in dit land liggen", aldus Hamilton. Die de eretitel opdraagt aan zijn jeugdheld Aryton Senna. "Ik wil deze titel opdragen aan Aryton Senna, zijn familie, vrienden en fans. Ik was vijf jaar oud toen ik Senna voor het eerst zag racen en dat was het moment dat ik wist dat ik, net als hem, wereldkampioen wilde worden."

Lewis Hamilton met de Braziliaanse vlag op het podium GP Brazilië 2021
Foto: MercedesAMG F1 (LAT Images)

2021

In 2021 was er een sprintrace weekend in Brazilië. Nadat er tijdens de kwalificatie een DRS overtreding was geconstateerd bij Hamilton werd hij gediskwalificeerd en moest de sprintrace vanaf de 20ste plek starten. Daarin wist hij vanaf die positie naar de tiende plek te rijden om in de race vanaf P10 naar de overwinning te rijden. Hamilton wist dat het Braziliaanse publiek hem naar de overwinning zou juichen. "Ik wist dat jullie, de Brazilianen, mij naar de overwinning zouden juichen. Dat was een van de mooiste en bijzonderste momenten uit mijn leven."

Lees ook: Zane Maloney maakt F2-debuut in Abu Dhabi

Lees ook: Horner: Hij krijgt niet de credits die hij verdient

Lees ook: Pirelli over bandenkeuze: Veel inhaalacties in Brazilië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden