Zane Maloney maakt F2-debuut in Abu Dhabi

door Olav Veenhof
Maloney

Formule 3-coureur Zane Maloney zal bij de seizoensafsluiting van de Formule 2 rijden voor Trident. De man uit Barbados vervangt Callen Williams en is daarmee de nieuwe teamgenoot van Richard Verschoor in de opstapklasse naar de Formule 1.

Na een zinderend Formule 3 seizoen waarin zes coureurs nog voor de titel strijden, is het uiteindelijk Victor Martins die het kampioenschap wint. De twee jaar jongere Zane Maloney wordt met drie overwinningen tweede in het kampioenschap en is de eerste Formule 3 coureur die de overstap maakt naar de Formule 2 dit seizoen.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trident Team (@trident_team)

Uitdaging

De pas 19-jarige coureur won in 2019 de Britse-Formule 4 en bleef in de verdere raceklassen ook overwinningen boeken. Trident-teammanager Giacomo Ricci zegt dat het team erg trots is om Maloney te promoten na een succesvolle F3-campagne waarin hij heeft bewezen dat hij uit het goede racehout is gesneden."We zijn ervan overtuigd dat Trident hem de maximale ondersteuning en toewijding kan bieden voor het uitdagende Yas Marina-circuit", zo laat Ricci weten in een verklaring van de Formule 3.

Titelbeslissing

De laatste Formule 2 race zal geen titelbeslissing opleveren. MP-Motorsport-coureur Felipe Drugovich is al gekroond tot Formule 2 kampioen. De Braziliaan zal testrijder worden bij Aston Martin. Nummer twee in het kampioenschap Théo Pourchaire is nagenoeg zeker van zijn tweede plaats in het kampioenschap en zal volgend jaar niet in de Formule 2 rijden. Alleen Dennis Hauger is volgend jaar zeker van zijn Formule 2 zitje, hij rijdt dan voor het Nederlandse MP Motorsport.

 

Lees ook: Horner: Hij krijgt niet de credits die hij verdient

Lees ook: Pirelli over bandenkeuze: Veel inhaalacties in Brazilië

Lees ook: Valtteri Bottas over Audi: Heel interessant project

 

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden