Horner: Hij krijgt niet de credits die hij verdient

Christian Horner Nederland

Max Verstappen is bezig aan het dominantste seizoen in de Formule 1 ooit. De Nederlander staat op veertien overwinningen dit seizoen en de teambaas van Red Bull Racing Christian Horner denkt dat hij het perfecte seizoen rijdt.

In de geschiedenis van de Formule 1 is het niet ongebruikelijk dat een constructeur een auto heeft gebouwd die superieur is aan de rest van het veld. Dit seizoen heeft Red Bull Racing een dominante auto gebouwd en met tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen blijkt dat de gouden combinatie. Volgens Christian Horner misschien wel de beste combinatie aller tijden.

Uitzonderlijk

De teambaas van Red Bull maakt ook de vergelijking met een ander groot kampioen die voor het Oostenrijke team heeft gereden: Wat Sebastian Vettel voor de sport heeft gedaan is geweldig, hij hoort ongetwijfeld tot de beste coureurs aller tijden", zo laat Horner weten tegenover Motorsport.com. Hij vervolgt met het feit dat met de prestaties die Verstappen dit seizoen levert, hij niet de lof krijgt die hij verdient. "We zijn dit jaar getuige van iets heel bijzonders. Soms realiseren mensen zich niet hoe knap dit is. Een uitzonderlijk talent die op de top van zijn kunnen rijdt."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

Brazilië

Met veertien overwinningen en nog twee races te gaan is het mogelijk dat hij ook het procentuele record van meeste overwinningen in een seizoen gaat verbreken. Daarvoor zal de 25-jarige coureur moeten beginnen met een overwinning op Interlagos wil hij het record van Michael Schumacher willen evenaren. Vorig jaar wist hij niet zijn pole position te verzilveren in een overwinning dankzij een ontketende Lewis Hamilton.

 

Lees ook: Pirelli over bandenkeuze: Veel inhaalacties in Brazilië

Lees ook: Valtteri Bottas over Audi: Heel interessant project

Lees ook: F1 aan Tafel: A Brazilian Max

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden