Lando Norris gaat na zware sprint voor punten in hoofdrace

Lando Norris Frankrijk

Een nog half zieke Lando Norris is tijdens de sprintrace als zevende over de finish gekomen. Volgens hemzelf was dit het hoogst haalbare resultaat, gezien de snelheid van de auto's om hem heen. Hij hoopt zijn puntenpositie te behouden in de hoofdrace op zondag. 

Op de donderdag in Brazilië was Lando Norris niet aanwezig. Vermoedelijk heeft een voedselfvergiftiging hem de hele dag in bed gehouden. Vrijdag was de Brit wel weer op de baan te vinden, en tijdens de kwalificatie zette hij een knappe vierde tijd neer. Maar de kwalificatie is wel even wat anders dan een sprintrace. Tussen de korte runs door stond de auto stil in de pits, waardoor Norris even bij kon komen. Want helemaal topfit was hij nog niet. Dit maakte een 24 ronden lange sprintrace een stuk moeilijker: “Het was zwaar, maar ons voornaamste doel was om Magnussen in te halen, en dat hebben we gedaan. Dus ik ben blij. De auto voelde vreselijk aan, maar volgens mij was dat bij iedereen zo, door de lage grip en de hoge baantemperatuur."

Moeilijke omstandigheden

Maar ook een fitte Lando Norris had het vermoedelijk niet veel beter kunnen doen: “Ik verwacht niet veel meer dan we vandaag hebben gedaan." Vooral het verschil in auto's speelde een grote rol. “We hadden geen kans om met de anderen te strijden. Ze zijn zo veel sneller, al vanaf de eerste ronde", verklaart hij tegenover F1.com. En met een zevende plek in de sprintrace heeft de coureur twee punten binnengehaald: “We hebben een paar punten gescoord, dat is beter dan niets. Dus daar ben ik blij mee.”

Punten haalbaar?

Dankzij de gridstraf van Carlos Sainz verplaatst Norris nog een plekje naar voren. Hij zal de race daardoor als zesde aanvangen. Met deze startpositie heeft Norris er alle vertrouwen in dat punten in de hoofdrace haalbaar zijn. En met teamgenoot Daniel Ricciardo op de elfde plek, kan het misschien wel een dubbele puntenfinish worden voor het team. “Misschien kunnen we punten scoren. Of zelfs een dubbele puntenfinish. Daniel [Ricciardo] is goed door het veld gekomen. Het zou mooi zijn als we hem in de punten kunnen krijgen", aldus Norris.

Lees ook: Alfa Romeo-coureurs optimistisch na sterke sprint

Lees ook: Daniel Ricciardo blij maar ook kritisch: Had beter gekund

Lees ook: Haas gaat voor dubbele punten in Brazilië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden