Alfa Romeo-coureurs optimistisch na sterke sprint

Alfa Romeo GP Spanje

De coureurs van Alfa Romeo hebben een mooi aantal posities gewonnen tijdens de sprintrace. Wat tijdens de kwalificatie nog een lastige klus leek te worden, ziet er voor nu alsmaar beter uit. De coureurs hebben nu zelfs hun zinnen gezet op punten in de race van zondag.  

De kwalificatie pakte niet goed uit voor beide coureurs van Alfa Romeo. Een zeventiende en achttiende plek bleek het hoogst haalbare. Zowel Bottas als Zhou gaf aan dat een te late wissel naar de slicks hen fataal is geworden, met een vroege uitschakeling in de kwalificatie tot gevolg. in de sprintrace hebben beiden zich goed hersteld. De zeventiende plek heeft Guanyu Zhou omgewisseld voor de dertiende plek en Valtteri Bottas heeft zijn bolide van de achttiende naar de veertiende stek weten te rijden. Dit geeft beide coureurs goede moed om tijdens de hoofdrace zelfs in de punten te eindigen.

Bottas verwacht punten

Bottas kwam minder goed weg bij de start dan gehoopt. Wheelspin zorgde voor een mindere start, maar dit heeft hij later in de race zeker goedgemaakt. "We hadden een goed momentum na de lastige start met de wheelspin. Maar daar kunnen we van leren. Het is positief om te zien dat we een redelijke pace hebben. Dat belooft wat", zo begint hij. De zachte band reageerde volgens de coureur beter dan verwacht, wat een goed vooruitzicht is voor de hoofdrace: "Voor ons ging het redelijk met de banden, dus dat is goed. Ik ben optimistisch dat we punten kunnen scoren."

Start is valkuil

De start van Guanyu Zhou verliep ook niet zo soepel. Bij bocht één verloor hij al zijn eerste positie: "Bij de start verloren we een positie richting bocht één." Ook de rest van de eerste ronde verliep niet zoals gehoopt. Maar ook Zhou heeft dit later in de sprintrace goed weten te maken. "Later was de pace best goed", stelt hij tegenover F1.com. Zhou houdt zich vooral bezig met de eerste ronde van de hoofdrace, omdat het daar in de sprintrace goed mis ging. Zijn doel is om tijdens de start zijn huidige positie te behouden. Hij heeft het gevoel dat hij zich daarna kan focussen op een gevecht voor de top tien. 

Lees ook: Daniel Ricciardo blij maar ook kritisch: Had beter gekund

Lees ook: Haas gaat voor dubbele punten in Brazilië

Lees ook: Williams in achterhoede sprintrace Brazilië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden