Alfa Romeo te laat naar slicks

door Tim Koenders
Zhou en Bottas Alfa Romeo-5e130726

Voor Alfa Romeo was het een teleurstellende kwalificatie voor de sprint voor de Grand Prix van Brazilië. Zowel Guanyu Zhou als Valtteri Bottas wisten niet uit het eerste deel van de kwalificatie te komen.

Valtteri Bottas wist niet verder te komen dan een achttiende tijd tijdens de kwalificatie voor de sprint voor de Grand Prix van Brazilië. “Toen ik naar binnen kwam zag ik dat een Williams het heel lastig had op de slicks dus het was mijn keuze om op de intermediates naar buiten te gaan. Toen stopte de regen en kregen coureurs de zachte band aan het werken.” Uiteindelijk is de Fin toch nog gewisseld naar de zachte band. “We hadden toen nog maar twee ronden dus kregen we de banden niet meer op temperatuur. Gelukkig hebben we nog twee dagen om verder naar voren te komen.”

Seconde sneller

Voor Guanyu Zhou is het de eerste keer op het Autódromo José Carlos Pace. De wisselende omstandigheden hebben het ook niet makkelijker gemaakt. “Het ging eigenlijk best goed maar door een te late pitstop kon ik maar één ronde rijden op de slicks. De andere banden maakten het erg moeilijk om echt te kunnen pushen.” Dat liet de Chinees na afloop van de kwalificatie weten. “Het is erg frustrerend om te zien dat je Q2 mist op twee tienden. Als ik een ronde meer had kon ik nog wel een seconde sneller.” Zhou had voorafgaand aan de kwalificatie nog best een goed gevel. “Ik voel dat er een stuk meer in had gezeten.” Zhou eindigde de kwalificatie als zeventiende.

Lees ook: Sergio Pérez: Weet niet wat Leclerc en Ferrari aan het doen waren

Lees ook: Alpine blij met P6 en P7 na natte kwalificatie

Lees ook: Mick Schumacher optie als reserve bij Mercedes en Alpine

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden