Mick Schumacher optie als reserve bij Mercedes en Alpine

Mick Schumacher close-up

Mick Schumacher staat op het lijstje bij Mercedes om reservecoureur te worden. De jonge Duitser zit nog zonder contract voor volgend seizoen en bij geen vast zitje kan er een overstap naar Mercedes gemaakt worden.

Schumacher rijdt nu nog bij Haas, maar het is nog hoogst onzeker of de Duitse coureur ook in 2023 voor het Amerikaanse team zal verschijnen. De prestaties vallen tegen en Haas wil graag een stap maken. De naam Nico Hülkenberg zingt steeds harder rond bij het team als vervanger van Schumacher. Auto, Motor und Sport weet te melden dat Mercedes hem een serieuze kandidaat ziet om de reserverol te bekleden, mocht Haas hem niet contracteren voor volgend jaar. Ook Daniel Ricciardo staat op het lijstje om die plek in te vullen bij de Duitse renstal.

Blik op 2024

Schumacher zelf heeft al aangegeven dat als er geen plek voor hem op de grid is, een reserverol niet uitgesloten is. Wel wil 23-jarige coureur voor 2024 een kans hebben om weer in te stappen. Het probleem is echter dat de kans dat Mercedes hem dat kan bieden niet groot is, George Russell ligt nog langdurig vast en ook Lewis Hamilton heeft de intentie uitgesproken langere tijd bij het team te willen blijven.

Mick Schumacher Zandvoort vrijdag

Mogelijkheden bij Alpine

Ook Alpine hengelt naar de diensten van Schumacher in de rol van reservecoureur. Het team heeft al aangegeven dat Jack Doohan, nu Formule 2-coureur, wat tests zou gaan afwerken, maar de rol van reserve is nog niet ingevuld. Daarnaast denkt het Franse team dat Schumacher met zijn Formule 1-ervaring een waardevolle toevoeging kan zijn op de simulator.

Lees ook: Kevin Magnussen: Het is niet te geloven

Lees ook: Max Verstappen: In deze omstandigheden kan alles gebeuren

Lees ook: George Russell: We kunnen met Max gaan vechten

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden