Max Verstappen: In deze omstandigheden kan alles gebeuren

SI202211111527_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen heeft zich als tweede gekwalificeerd voor de sprintrace morgen in Brazilië en moet zo polesitter Kevin Magnussen voor zich laten tijdens een spectaculaire kwalificatie onder wisselende weersomstandigheden.

Met regen verwacht in Q3, was elke coureur snel uit de pits om in de eerste minuten een ronde neer te zetten. Verstappen zette uiteindelijk een 1:13.625 neer, twee tienden achter Magnussen. "We wisten dat het om die ene ronde zou gaan vanwege de regen op komst." zegt de wereldkampioen na afloop. "Ik was de vierde of vijfde auto op de baan en ik blokkeerde in bocht 8, wat vandaag de pole kostte."

Het was een loterij

Ook tijdens de rest van de kwalificatie bleek de regen een obstakel. Zeker tijdens Q1 toen de vochtige omstandigheden voldoende verbeterden om over te naar slicks. "We bleven gewoon kalm van Q1 tot Q2, daarna was Q3 waar het een beetje meer een loterij was, maar we staan ​​nog steeds op de eerste rij." zegt Verstappen. "Toch ziet het er goed uit in vergelijking met de tegenstanders van morgen en onder deze omstandigheden kan er van alles gebeuren."

Lees ook: Kevin Magnussen pakt pole tijdens lastige kwalificatie

Lees ook: Statistieken Grand Prix van Brazilië: Hoeveel podia heeft iedereen?

Lees ook: Pierre Gasly: penaltypunten zijn groot risico voor volgend jaar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden