Pierre Gasly: penaltypunten zijn groot risico voor volgend jaar

Gasly Saudi Arabia

Pierre Gasly vindt dat zijn penaltypunten een groot risico vormen voor volgend jaar. De Fransman rijdt volgend jaar voor Alpine en hij heeft nu 10 penaltypunten, waarvan de eerste pas in mei 2023 vervallen. Dit vormt een groot risico voor zijn gooi naar de wereldtitel. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Pierre Gasly heeft nu 10 penaltypunten achter zijn naam staan. Met 12 penaltypunten wordt je voor een race geschorst en aangezien Gasly volgend jaar voor Alpine gaat rijden vormt dat een risico. Mocht Gasly kans maken op de wereldtitel dan helpt een schorsing daar niet bij. De Fransman is dan ook druk in overleg met de FIA om te kijken wat de opties zijn. 

"Heb geen gevaarlijke dingen gedaan"

De afgelopen paar penaltypunten heeft Gasly verzameld door te hard te gaan onder de rode vlaggen in Japan, een te groot gat te laten achter de safety car in Austin en door de baan te verlaten om er een voordeel uit te halen in Mexico. Gasly vindt de penaltypunten dan ook onterecht omdat hij geen gevaarlijke dingen heeft gedaan. "Het is een beetje beschamend dat ik voor een race geschorst kan worden, zeker na dit seizoen. Ik heb namelijk niet het gevoel dat ik gevaarlijke dingen gedaan heb, dus dan is zo'n straf erg zwaar", aldus Gasly. Zijn eerste penaltypunten vervallen pas in mei 2023, dus de kans dat hij geschorst gaat worden is groot. 

Pierre Gasly zaterdag Mexico 2022

Titelkansen

Volgend jaar rijdt Gasly niet meer voor AlphaTauri, maar voor Alpine. Hij wil daar niet het risico lopen op een schorsing, zeker niet als hij voor de titel kan strijden. "Ik zou bij Alpine een auto kunnen krijgen die goed genoeg is om voor de titel te strijden. Ik kan dan niet het risico lopen op een schorsing, dat zou funest zijn voor mijn titelkansen", vertelt de Fransman. Die druk aan het overleggen is met de FIA over hoe nu verder. "Er is al veel discussie met de FIA om een oplossing te vinden voor de penaltypunten. Ik kan niet het volgende jaar in gaan met 10 penaltypunten, maar op hetzelfde moment is er ook geen duidelijke oplossing. hopelijk ligt er een goed plan voor 2023 wat betreft de penaltypunten."

Lees ook: Lando Norris afwezig door ziekte

Lees ook: Toto Wolff hoopt mee te vechten om overwinning

Lees ook: Met AI wil F1 online haat tegengaan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen